“Ik probeer het niet als een opvolger te zien”: Axiom Verge 2-maker Tom Happ vertelt waarom zijn langverwachte vervolg helemaal geen vervolg is

"Axiom (Afbeelding tegoed: Thomas Happ Games LLC)

Tom Happ wil niet dat je Axiom Verge 2 als een vervolg ziet. In ieder geval niet in de traditionele zin. In plaats daarvan zou je de aanstaande metroidvania van de solo-ontwikkelaar moeten beschouwen als een aanvulling op zijn originele indiehit uit 2015; duidelijk genoeg om apart te staan ​​als zijn eigen ding, maar toch ingewikkeld gebonden door delicate draden van bindweefsel aan zijn voorganger. Zoals Happ zelf zei tijdens een gameplay-presentatie in de Future Games Show – Spring Showcase van vorige week, is Axiom Verge 2 een “complementair stuk van de algehele Axiom Verge-puzzel”.

“Het speelt zich af in hetzelfde universum en de verhaallijnen zijn onderling verbonden, maar verder wilde ik mezelf niet beperken tot de gedachte dat als mensen Axiom Verge 1 echt leuk zouden vinden, ik ze echt meer Axiom Verge zou moeten geven, alleen groter en beter. , “vertelt hij GameMe + in een exclusief vervolginterview.

“Er zijn natuurlijk overeenkomsten, aangezien ze door dezelfde persoon zijn gemaakt, maar ik probeerde me gewoon te concentreren op het maken van Axiom Verge 2 in het spel dat het op zichzelf moest hebben, in plaats van me te veel te concentreren op hoe het moest zijn. vergelijkbaar of verschillend van de eerste game. ”

Op het randje

"Axiom

(Afbeelding tegoed: Thomas Happ Games LLC) Lees meer

"Onder

(Afbeelding tegoed: Innersloth)

Van Fall Guys tot Valheim, hoe indiegames de AAA-markt laten zien wat er nodig is om megahits te worden

“Toen ik ongeveer 10 jaar geleden begon te werken aan de eerste Axiom Verge, wist ik niet zeker of het gewoon een hobbyproject zou zijn dat alleen mijn vrienden en familie zouden spelen, of dat het zou uitgroeien tot iets groters”, vervolgt Happ. “Voor het geval dat het het laatste bleek te zijn, besloot ik om een ​​volledig beeld te geven van het hele Axiom Verge-universum, dat zich afspeelt gedurende duizenden jaren en met tientallen personages.”

“Toen ik eenmaal dat grote plaatje had gemaakt van hoe alles met al het andere verband hield, besloot ik ongeveer zes tot acht substories te bedenken die elk een belangrijk facet van de grotere metastorie zouden vertellen. Ik besloot dat het verhaal over Trace en Athetos een goede plek was om begin, hoewel het dichter bij het einde van de metastorie plaatsvindt. Ik dacht dat als het niet goed zou werken, en niemand zich om dit universum zou bekommeren, het op zichzelf een interessant verhaal zou zijn. Gelukkig was de respons ver groter dan ik ooit had gehoopt, dus zodra de eerste Axiom Verge werd uitgebracht, begon ik de details voor Axiom Verge 2 te schetsen. ”

Lees verder  10 dingen die je moet doen in GTA Online

In Axiom Verge 2 speel je als Indra, die Happ beschrijft als een ‘mysterieuze miljardair achter het wereldwijde Globe 3-conglomeraat’, die de harde omgeving van Antarctica verkent om de bron te vinden van een koor van buitenaardse stemmen die je oproepen van buiten de grenzen van realiteit zelf. Happ aarzelt om nog meer details van het verhaal daarbuiten te onthullen, plagend dat zelfs het erkennen van het bestaan ​​van spoilers een spoiler op zich is, maar onthult dat het verhaal zich afspeelt vóór de gebeurtenissen van de eerste game … meestal.

"Axiom

(Afbeelding tegoed: Thomas Happ Games LLC)

Het volstaat te zeggen dat niet alles is wat het lijkt op deze verwrongen versie van de aarde, die er heel anders uitziet dan de buitenaardse planeet Sundra die spelers verkenden in de originele Axion Verge, zoals de ontwikkelaar uitlegt: “Sudra is een heel buitenaards aanvoelende wereld. door machine-achtige wezens, dus de blokvormige tegelsets hebben echt bijgedragen aan het creëren van dat gevoel van buitenaardsheid. Axiom Verge 2 speelt zich af op een alternatieve versie van de aarde, dus om het natuurlijker te laten aanvoelen, heb ik glooiende heuvels gemaakt, woestijnen , meren en bergen die niet altijd het gevoel hadden dat je van blok naar blok sprong. ”

Over hoe Axiom Verge 2 speelt, nogmaals, Happ wil niet teveel zeggen. Wat is duidelijk uit de Future Games Show-presentatie, is echter dat fans van het origineel opnieuw kennis zullen maken met het pittige tempo van de retro, zijwaarts scrollende gevechten, maar dat ze veel nieuwe wendingen kunnen verwachten. , tweaks en heruitvindingen van de metroidvania-schimmel onderweg. De brede aantrekkingskracht van Axiom Verge is gedeeltelijk te danken aan de ouderwetse benadering van niet-aflatende uitdagingen, maar Happ zegt dat dit volgende hoofdstuk ‘een beetje flexibeler’ is in zijn moeilijkheidsgraden, waardoor spelers meer opties hebben in termen van hoe ze elk stuiten op.

“Ik heb gemerkt dat veel mensen die Axiom Verge 1 moeilijk vonden, het misschien probeerden te spelen zoals Contra. Blijf rennen en schieten tot je bij het volgende opslagpunt komt. Als mensen wat voorzichtiger spelen, kunnen ze vaak manieren om te komen waar ze heen moeten zonder schade op te lopen. Dat gezegd hebbende, bleken sommige bazen waarschijnlijk een beetje moeilijker te zijn dan nodig was! ”

Lees verder  Destiny 2 Trials of Osiris-veranderingen zorgen ervoor dat je meer buit krijgt met minder stress

Eenmansleger

"Axiom

(Afbeelding tegoed: Thomas Happ Games LLC)

“Ik ben een van de gelukkigste mensen ter wereld”

Tom Happ

Als enige maker, programmeur, artiest en schrijver voor beide games, geeft Happ toe dat hij de druk voelt voor Axiom Verge 2 om de erfenis na te leven die fans er nu van verwachten wanneer de game later dit voorjaar uitkomt, vooral gezien de manier waarop zijn eigen leven en prioriteiten zijn veranderd in de tijd tussen projecten.

“Toen ik met Axiom Verge begon, deed ik het eigenlijk alleen voor mij. Het was een manier om te spelen met een aantal ideeën voor game-ontwerp die ik had. Ik wilde niet elke dag na het werk voor de tv zitten, dus dit was iets dat mijn geest actief kon houden. Ik had een fulltime baan, dus als het spel nergens heen ging, had ik toch een inkomen. ”

“Nu is mijn leven compleet anders. Ik heb een gezin met een zoon met dure zorgbehoeften. Ik werk nu fulltime aan Axiom Verge, dus als het niet goed gaat, moet ik me zorgen maken over wat we gaan doen. voor geld. Maar ik klaag absoluut niet! Ik werk graag aan Axiom Verge en vul de metastory in die ik ongeveer 10 jaar geleden heb geschetst. Ik ben een van de gelukkigste mensen ter wereld om te kunnen zeggen dat mijn volledige- tijdbaan is mijn hobby en vice versa. ”

Het is gemakkelijk om je in te leven in de angsten van Happ over de ontvangst van de game, maar tegelijkertijd heeft Axiom Verge 2 alle kenmerken van een titel die voorbestemd is om te slagen. Met een gevestigd publiek dat al gretig is om het volgende verhaal in het Axiom Verge-universum op te snuiven, en een gamesmarkt die nu ontvankelijker is voor indiegames dan ooit tevoren, is het niet irrationeel om te suggereren dat Indra’s Antarctische avontuur een behoorlijke kans heeft wordt een van de grootste en beste games van 2021. We zullen het zelf kunnen ontdekken wanneer het later dit jaar op Nintendo Switch en pc uitkomt.

Bekijk voor meer informatie de grootste nieuwe games van 2021 om in de gaten te houden, of bekijk de nieuwe trailer voor Axiom Verge 2 hieronder.