Chucky is de meest waarheidsgetrouwe moordenaar in Dead by Daylight en hij is zo leuk dat het gek is

Opzij, Nurse en Blight, de beste moordenaar in Dead by Daylight is nu een bezeten pop. Tenminste, dat wordt hij als het hoofdstuk Good Guy op 28 november wordt gelanceerd en Chucky een stuk uit het spel haalt.

Het is een hele nieuwe wereld in The Fog, zoals ik ontdekte nadat ik stiekem een paar openbare testwedstrijden had gespeeld voordat het vorige week offline ging. Ik kan met trots zeggen dat mijn favoriete asymmetrische horrorgame zichzelf nooit al te serieus heeft genomen. Dit jaar alleen al is Nicolas Cage toegevoegd aan het Survivor-kopstuk, is de Stranger Things DBD-licentie na twee jaar weer in gebruik genomen en hebben meer Killers spraaklijnen dan ooit tevoren. Chucky is lang niet het eerste horrorfilmicoon dat een mes oppakt in het rijk van The Entity, maar hij is wel de enige met een stem van zijn originele acteur. Door zijn geringe lengte is hij ook de eerste third-person Killer in het spel.

Ik vond het geweldig om hem en zijn drie unieke extraatjes te leren kennen tijdens het uitproberen van het nieuwe hoofdstuk, en het is geweldig om te zien dat de ontwikkelaar een paar dingen anders doet met een gelicentieerd personage – hoewel ze waarschijnlijk geen bronmateriaal meer hebben om uit te kiezen.

Het kwaad is er in alle maten

Dead by Daylight x Chucky

(Afbeelding credit: Behaviour Interactive)Hidey ho!

Fortnite

(Afbeelding credit: Epic Games)

Bekijk enkele van de beste coöpspellen voor online capriolen, van horror-asyms tot extractieshooters.

“Hoe hangt het?” Chucky-acteur Brad Dourif’s kenmerkende lijzigheid komt als een verrassing voor me als ik langs een verslaafde Survivor loop. Het is een van de vele willekeurige stemregels in het aankomende Good Guys-hoofdstuk van DBD, deze wordt schijnbaar geactiveerd door een blik omhoog te werpen naar een van mijn gevangen slachtoffers.

“Stop met wegrennen voor een pop,” hoor je daarentegen als je een Survivor achtervolgt die gelukkig ontsnapt is. Chucky’s vrolijk gegiechel en gevloek klinken als ik achter mijn prooi aanren, onder pallets doorduik en door ramen kruip zoals geen enkele andere moordenaar in het spel dat kan. Overlevenden kunnen vluchten, maar dankzij mijn huidige perks kunnen ze zich nergens verstoppen.

Lees verder  Resident Evil 4 Remake Code voor de kast van de dorpsleider

Ontwikkelaar Behaviour Interactive is niet vreemd met het kopen van personagelicenties en het lenen van bekende gezichten uit enkele van de beste horrorfilms. De trend begon in 2016, toen Michael Myers van Halloween zijn rol als The Shape weer opnam, maar geen enkele moordenaar heeft mijn interesse zo gewekt als Chucky sinds Albert Wesker vorig jaar werd toegevoegd. Ik was fundamenteel ongeïnteresseerd in het Alien-hoofdstuk – wat kan ik zeggen, ik ben geen sciencefictionmeisje – maar uiteindelijk heeft BHVR het doel in meerdere opzichten bereikt met de beruchte Child’s Play-schurk.

Dead by Daylight x Chucky

(Afbeelding credit: Behaviour Interactive)

Chucky’s perks zijn bedoeld om de meta zinvol te veranderen door giftige speelstijlen te ontmoedigen. De eerste keer dat ik als Chucky speel, rust ik alleen zijn drie unieke perks uit: Hex: Two Can Play, Friends ‘Til The End en Batteries Included. Hex perks zijn meestal niet mijn favoriet dankzij de variabele waarde die je eruit haalt, maar Friends ‘Til The End zou wel eens mijn nieuwe beste vriend kunnen zijn.

Als ik een Overlevende aan de haak sla, kan ik met deze perk het aura van mijn Obsessie zien en hem een paar seconden lang Blootstellen. Het Blootgesteld-statuseffect betekent dat er maar één klap nodig is om ze neer te halen. Ik maak er gebruik van in mijn volgende wedstrijd door het te combineren met Play With Your Food, een perk dat me een stapelbare snelheidsbuff geeft elke keer dat ik mijn Obsession achtervolg en laat gaan.

Ik heb deze extra snelheid nodig dankzij Chucky’s langzamere bewegingssnelheid als de kortste Killer in het spel tot nu toe, maar ik heb nog een troef achter de hand. Batteries Included geeft me een kleine snelheidsboost als ik langs voltooide generators loop, wat betekent dat ik niet meer al te veel in paniek hoef te raken als ik gen-rushed word door een groep bijzonder snelle Survivors. Er zit nu iets in voor mij; des te beter om u te achtervolgen.

Tot slot heb ik Dark Devotion uitgerust om de deal te bezegelen. Deze geeft me nog meer reden om mijn Obsession te achtervolgen en ze maar één keer te raken, waarbij ik mijn Terror Radius op hen overdraag en me in ruil daarvoor ondetecteerbaar maak. Het gaat mooi samen met mijn aangeboren Hidey Ho-vaardigheid, waardoor mijn Obsessions in rotatie blijven en mijn prooi constant gedesoriënteerd is.

Lees verder  Hoe de sleutel te vinden in Resident Evil 4 Remake

Dead by Daylight x Chucky

(Afbeelding credit: Behaviour Interactive)

Chucky’s perks zijn bedoeld om de DBD-meta zinvol te veranderen door giftige speelstijlen te ontmoedigen.

Deze build bleek monsterlijk en liet zien hoe snel Chucky’s perks in de meta konden komen. Het hielp me om een zeer irritante Nic Cage uit te schakelen, wiens missie het was om Chucky zoveel mogelijk te irriteren.

Ik had verwacht dat Survivors me als zo’n klein mannetje zouden opjutten, vooral omdat Survivors dol zijn op een beetje flashlight click spammen en verblinden. Maar omdat de spelers nog grotendeels onwetend waren over de sterke en zwakke punten van Chucky, slaagde ik erin om ze allemaal in tien minuten uit te schakelen.

Na een paar teleurstellende hikjes dit jaar, is Behaviour’s creatieve versie van Chucky een absoluut feest om te spelen. Een van mijn favoriete eigenaardigheden aan Chucky is hoe de geest van Charles Lee Ray je helpt als je een neergehaalde Survivor wilt oppakken. Een zwarte, humanoïde schaduw pakt Chucky op met de ene arm en de Survivor met de andere, wat begrijpelijk is aangezien hij een pop is en zo. Chucky springt zelfs van onder Charles’ arm op de Survivor af en zwaait gemeen met een gigantisch mes voordat hij de speler recht aankijkt en de vierde muur doorbreekt.

Kleine details zoals deze geven het Chucky-hoofdstuk wat contextuele flair, waarbij slimme manieren worden gevonden om hem mechanisch te implementeren als een Dead by Daylight Killer terwijl hij trouw blijft aan de bestaande lore. Is Chucky nu een beetje overpowered? Mogelijk wel. Maar het is goed om je weer machtig te voelen als moordenaar in Dead by Daylight, en om met extraatjes te werken die de schurkenstreken van een personage tot in de puntjes uitwerken.

Van asymmetrische multiplayer-titels tot actieshooters en psycho-thrillers, de beste horrorgames zijn er om bang van te worden.

Frenk Rodriguez
Hallo, mijn naam is Frenk Rodriguez. Ik ben een ervaren schrijver met een sterk vermogen om duidelijk en effectief te communiceren via mijn schrijven. Ik heb een diepgaande kennis van de game-industrie, en ik blijf op de hoogte van de nieuwste trends en technologieën. Ik ben detailgericht en kan games nauwkeurig analyseren en evalueren, en ik benader mijn werk met objectiviteit en eerlijkheid. Ik breng ook een creatief en innovatief perspectief in mijn schrijven en analyseren, wat helpt om mijn gidsen en recensies boeiend en interessant te maken voor de lezers. Dankzij deze kwaliteiten ben ik een betrouwbare bron van informatie en inzichten in de game-industrie geworden.