Waarom ik Genshin Impact een jaar lang elke dag heb gespeeld en het aan iedereen zal aanbevelen die wil luisteren

"Genshin-impact" (Afbeelding tegoed: Mihoyo)

Heeft uw vriendenkring een verkoper? Weet je, iemand die hun favoriete ding met zo’n vurigheid en regelmaat aanbeveelt dat ze praktisch in aanmerking zouden kunnen komen voor een commissie? Er is zo’n man in mijn vriendengroep die alles koopt wat hij kan op Amazon (ik wist niet eens dat je daar eten kon krijgen), en we schelden hem altijd uit over zijn verkooppraatjes. Ironisch genoeg is dit dezelfde vriend die me voor het eerst introduceerde bij Genshin Impact, en nu heeft deze game me de tweede verkoper van onze groep gemaakt.

Ik ben dol op Genshin Impact en ik raad het iedereen en hun hond aan. Ik heb het een jaar lang letterlijk elke dag gespeeld en ik wil niet snel stoppen. Ik had dit op de eerste dag nooit verwacht, maar een jaar later is het het perfecte stukje geworden om mijn gamepuzzel compleet te maken – het lijnblok om mijn netjes geregelde hobbytijd Tetris te vullen.

Dus hier ben ik en beveel Genshin Impact luider dan ooit aan op zijn eenjarig jubileum.

Waarom je Genshin Impact zou moeten spelen

"Genshin-impact"

(Afbeelding tegoed: MiHoYo)

Ik raad Genshin Impact aan op dezelfde manier als ik Black Desert Online aanraad: met enorme kanttekeningen die er eigenlijk niet toe doen, tenzij je een eindspelgoblin wordt zoals ik. De basiservaring is ongelooflijk en kan nauwelijks toegankelijker zijn. Genshin Impact is helemaal gratis, en het is op PS4, PS5, mobiel en pc. Voor mij wordt dit bij elke update moeilijker te onthouden. Elk verbluffend uitzicht, elke volledig ingesproken zoektocht, elk intens gevecht met de baas – allemaal gratis. Het is hekserij. De gratis te spelen games in die irritante advertenties zouden willen dat ze zo goed waren.

Net zoals Black Desert een leuke, goedkope RPG voor één speler is die zich verstopt in een komisch onevenwichtige MMO, is Genshin Impact een geweldige JRPG in de open wereld met een gacha-systeem voor het genereren van inkomsten dat de ervaring van nieuwe spelers niet bederft. Als je iets van dit artikel afhaalt, laat het dan dit zijn: je hoeft geen geld uit te geven aan Genshin Impact om er een geweldige tijd mee te hebben. Een van de grootste makers van de game, Enviosity, heeft hier een heel merk omheen gebouwd. Je krijgt meer dan genoeg gratis middelen en personages om je avonturen te voeden en alle basisinhoud te wissen. Ik geef elke maand een beetje uit aan het spel omdat ik het geweldig vind en het wil steunen, maar daar zullen we het later over hebben.

Lees verder  Star Wars Jedi Fallen Order-ontwikkelaar zoekt personeel voor 'gloednieuw avontuur voor één speler'

Genshin Impact is een actiespel voor derden waarin je snel wisselt tussen een groep van vier personages om combo’s uit te voeren door elementen als vuur en water, ijs en bliksem, enzovoort te combineren. Er zijn ranged- en melee-jagers, enkele toegewijde genezers en ondersteunende eenheden, egoïstische schadedealers en sommigen zitten ertussenin, en ze zijn allemaal te mooi voor deze wereld. Meer gebruikelijke viersterrenpersonages kunnen sommige zeldzamere vijfsterrenpersonages overtreffen, wat het samenstellen van je droomteam veel gemakkelijker maakt, maar je kunt echt met niemand fout gaan. Sommige eenheden zijn beter in sommige dingen dan andere, maar Genshin Impact heeft opmerkelijk goed werk geleverd door personages vergelijkbaar krachtig maar betekenisvol anders te houden, met een paar beruchte uitschieters. Hu Tao is gebroken, en ik zal haar schaamteloos spelen tot de hittedood van het universum.

"Genshin-impact"

(Afbeelding tegoed: MiHoYo)

Gevechten zijn geweldig, maar het is hoogstens de helft van de lol, en dat bedoel ik op een goede manier. Teyvat, de wereld van Genshin Impact, is de echte headliner. Het is rijk aan geheimen, schatten, middelen, tijdritten, minibossen, puzzels en andere organische aandachtspunten die het aanstekelijke energie en aantrekkingskracht geven waar andere open-wereldgames een moord voor zouden doen. De vele Breath of the Wild-vergelijkingen die bij de lancering van Genshin Impact werden gegooid – sommige door mij gegooid – waren verdiend, maar het is deze ontwerpsteno ontgroeid. Je zou het met veel games kunnen vergelijken, maar nergens is het zo goed als Teyvat. Je komt voor de adembenemende bezienswaardigheden en blijft als je eenmaal beseft dat als je het kunt zien, je daarheen kunt gaan, en er wacht waarschijnlijk iets cools te vinden. Tussen de reislust en de onverantwoord mooie soundtrack (alsjeblieft, geef ons een vinyl LP, MiHoYo), is alleen maar rondlopen een constant genot.

Dat is het vlees en de aardappelen, en het afgelopen jaar heeft Genshin Impact zoveel leuke nevenactiviteiten aan de mix toegevoegd dat het soms moeilijk is om het bij te houden. Er is een eilandbouwer waarmee je huizen kunt maken voor je favoriete personages en hele steden om hen heen kunt bouwen. Je kunt nu echt vissen in plaats van zalm met blote handen uit meren te vissen. Evenementen bieden regelmatig platformuitdagingen, wankele spelmodi zoals torenverdediging en rekwisietenjacht en echte Fall Guys, evenals optionele eindbazen die zelfs ervaren spelers kunnen verpletteren.

Lees verder  Don't Starve: Newhome krijgt een gloednieuwe verhaalgerichte trailer

Waarom ik Genshin Impact speel

"Genshin-impact"

(Afbeelding tegoed: MiHoYo)

Genshin Impact is benijdenswaardig dynamisch geworden, en ik weet dit omdat ik het allemaal uit de eerste hand heb meegemaakt. Ik ben bijna 100% verkenning in alle regio’s, ik heb elke gevechtsuitdaging in het spel overwonnen, elke zoektocht voltooid, van elk nummer genoten – en dat spul alleen al kan je 100 uur duren, helemaal gratis. Maar ik spring nog steeds elke dag op Genshin Impact, zelfs als er niets gloednieuws te doen is. Er is iets voor te zeggen voor de loutering van een ontspannende dagelijkse routine, maar voor mij gaat het meer om de voldoening om de vooruitgang te zien opstapelen.

Ik krijg grappige blikken als ik zeg dat Genshin Impact is als tuinieren voor nerds, maar het is waar. Ik investeer elke dag een beetje tijd (of soms veel) en geef elke maand een beetje geld uit, en om de paar weken kan ik een stapje terug doen en bewonderen wat ik heb bereikt. Het enige verschil is dat ik kostbare anime-personages kweek in plaats van planten te kweken, maar dat is eigenlijk alleen maar haarkloven. Het is leuk om te zien hoe mijn favoriete personages sterker worden. Ik kan uitdagingen decimeren die voorheen onmogelijk aanvoelden, of experimenteren met feestcomposities die ik in het verleden niet had. Elke dag brengt een klein beetje vooruitgang – betere uitrusting, meer XP, verzamelde upgradematerialen – en dat is genoeg om me aan de haak te houden tot de volgende grote update.

Updatedag is altijd een feest. Het is net een klein feestje. Spelers zijn hyped, Reddit en Twitch bruisen, er is overal ongelooflijke fanart. De lancering van Inazuma, de eerste nieuwe regio van Genshin Impact, is een van mijn favoriete gameherinneringen. Nieuwe dingen om te ontdekken, nieuwe personages om te ontmoeten, nieuwe personages om naar te wensen…

Oh juist, wensen. Nu gaan we een beetje in op de gacha-dingen, dus laten we de olifant in de kamer aanspreken.

Hoeveel ik heb uitgegeven aan Genshin Impact – en wat ik ervoor heb gekregen

"Genshin

(Afbeelding tegoed: MiHoYo)

Behalve dat het een goede videogame is, is de reden dat Genshin Impact in een jaar meer dan een miljard dollar verdiende, dat het wordt gefinancierd door de kracht van RNG (en waifus). Je kunt Primogems uitgeven voor een kans om bepaalde personages en wapens te verkrijgen in tijdelijke banners die in feite verheerlijkte loot boxes zijn, en je kunt meer Primogems kopen met echt geld als je de spreekwoordelijke dobbelstenen wilt blijven gooien. Als je pech hebt, kan het kopen van een enkel vijfsterrenpersonage meer dan $ 250 aan Primogems kosten. Met basiskansen van vijf sterren van 0,6% per worp, zul je veel pech hebben. Als dit klinkt als gokken, komt dat omdat het op gokken lijkt. Herinner je je de terugslag van de loot box van een paar jaar geleden nog? Ja, gacha-games verlichtten portemonnees lang daarvoor en doorstonden die storm gewoon onveranderd. Gacha is de originele lootbox, schat, en het geeft geen moer om jou.

Lees verder  Final Fantasy 14 wint Beste Community bij de Golden Joystick Awards 2021

Dat is het lelijke deel, en het is belangrijk om het te erkennen. Dit is het goede nieuws: ik heb ruim $ 250 uitgegeven aan Genshin Impact en ik heb elk personage en wapen dat ik ooit echt wilde hebben. Je krijgt veel Primogems door gewoon het spel te spelen, en als je wilt uitgeven, kan een beetje geld en geduld een lange weg gaan. Eerder dit jaar heb ik opgeteld wat 100 dagen en $ 60 me in Genshin Impact hebben opgeleverd. De korte versie is: veel meer dan ik had gedacht. Laten we nog eens kijken nu er een jaar voorbij is.

"Genshin-impact"

(Afbeelding tegoed: MiHoYo)

Door bij elke update de gevechtspassen van $ 10 en inlogpassen van $ 5 te kopen, heb ik nu $ 150 aan het spel uitgegeven, wat neerkomt op iets meer dan $ 12 per maand. In die tijd heb ik in totaal 19 vijfsterrenpersonages en vier vijfsterrenwapens getrokken. Mijn geluk was bovengemiddeld, dus iemand met hetzelfde investeringsniveau had minder vijf sterren kunnen krijgen, maar nog steeds meer dan genoeg voor een gezonde verzameling.

Ik zal deze beide passen blijven kopen – en beslist geen klompen Primogems kopen – in de nabije toekomst. Het zijn allebei goede deals voor verschillende dingen. Als je meer nieuwe personages wilt, koop dan de Welkin-inlogpas voor de extra Primogems. Als je meer middelen wilt om je personages te nivelleren, koop dan de gevechtspas om de wielen te smeren.

Maar als je gewoon een geweldige JRPG wilt die je genoeg coole personages geeft om verschillende speelstijlen uit te proberen, hoef je niets te kopen, want dat is Genshin Impact – en, zoals we hebben vastgesteld, het is gratis. Neem het van mij aan, de verkoper, de kobold, de tuinman. Doe jezelf een plezier – verpest het, doe mij een plezier – en probeer het eens.