Starfield en Baldur’s Gate 3 Releasing a Week Apart is een nachtmerrie voor RPG -fans

In september moet een onmogelijke keuze worden gemaakt: wil je je eigen avontuur in kaart brengen tussen de sterren in Starfield, of vecht je de mindflayers uit Faerûn in Baldur’s Gate 3? De twee grootste RPG’s van 2023 lanceren nu slechts een week uit elkaar, en er is gewoon niet genoeg tijd in het sterfelijke rijk om beide aan te pakken met enige echte directheid.

Ik heb deze push en trekt tussen mijn oprechte liefde voor fantasie altijd gevoeld en de manier waarop sciencefiction mijn verbeelding in overdrive zet. Het maakt het toewijzen van mijn vrije tijd een beetje een nachtmerrie. Raad ik de heer van de ringen of Star Wars opnieuw aan? Replay the Witcher 3 of Mass Effect: Legendary Edition? Duik terug in Buffy The Vampire Slayer of X-Files? Dit zijn beslissingen die geen enkele genre -fan zou moeten nemen, en toch is het de exacte hachelijke situatie die velen zich tussen Baldur’s Gate 3 en Starfield zullen bevinden. Bedankt daarvoor, Bethesda.

De klok tikt

"Baldur's

(Afbeeldingskrediet: Larian Studios)

De releasedatum van Starfield is nu 6 september 2023 voor Xbox Series X, PC en Game Pass. Bethesda Creative Director Todd Howard kondigde de nieuwe datum aan op 8 maart, waarin wordt bevestigd dat het eerste nieuwe IP van de studio in 25 jaar opnieuw een toegewezen release -venster zal missen. De vertraging is natuurlijk teleurstellend, omdat ik eerder had uitgekeken om mijn hele zomer weg te verspillen door te proberen alle 1000 planeten te bezoeken die het universum van de game vormen. Hoewel dit betekent dat Xbox Game Studios waarschijnlijk een moordende line-up van de komende Xbox Series X-games zal voorbereiden voor het einde van het jaar-waarvoor ik hier ben, gezien de teleurstelling van een Redfall en Starfield-Less 2022.

Het ding is, Larian Studios kondigde slechts twee weken geleden de releasedatum van Gate 3 van Baldur aan. De komende Fantasy RPG zal op 31 augustus op pc en PS5 aankomen, na bijna drie jaar expansie en verfijning in vroege toegang. Het is deze zeer openbare ontwikkelingscyclus die heeft geholpen om de verwachting van BG3 in de stratosfeer te verhogen – twee decennia na de release van een van de beste klassieke pc -games, Baldur’s Gate 2: Shadows of AMN, en Larian lijkt het te leveren Vervolg zoveel Dungeons & Dragons -fans die nooit geloofden dat het mogelijk zou zijn (laat staan ​​plausibel). Dus hoe kan ik Bethesda in de datum van 6 september zien als alles behalve een daad van wreedheid tegen mijn downtime?

Lees verder  Zonen van de bosgezelschappen legden uit

Waar vragen Starfield blijven verstikken na jaren van gesloten deurontwikkeling-waarvan vele zeker zullen worden beantwoord in de Starfield Direct, die net is aangesloten bij het E3 2023-schema van Xbox-is er al een goede reden om te overwegen prioriteit te geven aan Baldur’s Gate 3. Alles ervaren door vroeg Toegang tot nu toe is veelbelovend, met op een rotsoplossende turn-based gevechten, uitstekende verhalen en fantastische karakterisering van een wereld die wordt bestuurd door de D & D 5e editie-regels. Larian heeft natuurlijk een reputatie opgebouwd voor het bouwen van enkele van de beste RPG’s in de recente geschiedenis door de Divinity -serie, en dus zou ik verdrietig zijn om het gesprek rond Baldur’s Gate 3 te missen in die vroege weken van release – vooral met de release Belofte van coöperatief spel met een betrokken vriend-groep die op de balans hangt.

"Starfield

(Afbeelding krediet: Bethesda) Gerelateerd

Larian Studios details hoe Baldur’s Gate 3 de magie van D&D terug zal brengen naar gaming in 2023

Aan de andere kant weet ik dat Starfield een groundswell gaat creëren. Het gaat het landschap van het videogame domineren, iets dat in de loop van de tijd steeds duidelijker is geworden – van de detaillering van de Starfield -sterrensystemen tot de diepte die we hebben ontdekt in de aanpassingsopties van Starfield Ship en daarna. Dus hoewel ik blijvende zorgen heb over alles, van wapengevoel tot de verspreiding van het boeiende inhoud over zo’n enorme speelruimte, kan ik al voelen dat ik in Starfield’s zwaartekracht goed wordt getrokken. Het wordt dit jaar de grootste toevoeging aan de Xbox Game Pass -lijst, en ik zou dwaas zijn om er niet vanaf de eerste dag te zijn – de geheimen van het universum te ontdekken naast een gemeenschap van ontdekkingsreizigers.

Zoals ik al zei, Baldur’s Gate 3 en Starfield die binnen een week na elkaar lanceren, is een nachtmerrie -scenario voor RPG -fans. En zeker, er is een argument te maken dat ik zes dagen zou kunnen doorbrengen met het verkennen van Faerûn met mijn vrienden voordat ik begon met mijn verkenning van alle Starfield -steden die zich onder de sterren verspreiden, maar ik ken mezelf te goed: als ik er een begin, moet ik Om te zien of tot en met voltooiing, anders zal ik nooit meer teruggaan.

Lees verder  Madden 24 Cover Stem Voorspellingen rangschikken de tien meest waarschijnlijke kanshebbers

My Dusty the Witcher 3: Wild Hunt en Elder Scrolls 5: Skyrim Saves is daar een bewijs van. En de optie om te proberen Starfield en Baldur’s Gate 3 tegelijkertijd in evenwicht te brengen, lijkt niet gezond voor mijn toch al precaire slaapcyclus. Dus wat ga ik doen? Wees overweldigd door besluiteloosheid tot de oorlog die in mijn geest waait tussen een liefde voor fantasie en sciencefiction bereikt zijn bloedige conclusie en ik kies er een op puur instinct. Wat nog belangrijker is, wat ga je doen? Het aftellen naar een RPG-zware september is al tikken.

Starfield is een van de meest verwachte aankomende Bethesda Games in ontwikkeling, dus zorg ervoor dat je je Starfield pre-order beveiligt Nu om later teleurstelling te voorkomen.

Frenk Rodriguez
Hallo, mijn naam is Frenk Rodriguez. Ik ben een ervaren schrijver met een sterk vermogen om duidelijk en effectief te communiceren via mijn schrijven. Ik heb een diepgaande kennis van de game-industrie, en ik blijf op de hoogte van de nieuwste trends en technologieën. Ik ben detailgericht en kan games nauwkeurig analyseren en evalueren, en ik benader mijn werk met objectiviteit en eerlijkheid. Ik breng ook een creatief en innovatief perspectief in mijn schrijven en analyseren, wat helpt om mijn gidsen en recensies boeiend en interessant te maken voor de lezers. Dankzij deze kwaliteiten ben ik een betrouwbare bron van informatie en inzichten in de game-industrie geworden.