Na het spelen van Swansong is het ingesproken hoofdpersonage van Vampire The Masquerade: Bloodlines 2 misschien nog niet zo slecht

Het speelbare personage in Vampire Masquerade: Bloodlines 2 zal volledig ingesproken zijn, en sommige Kindred in spe maken zich daar al zorgen over. Ontwikkelaar The Chinese Room kondigde deze nogal grote verandering in de Bloodlines-formule aan op Halloween (via YouTube), en toen ik het nieuws voor het eerst hoorde, moet ik toegeven dat ik de eerste zorgen deelde. Ik ben al lang voorstander van het feit dat we meer vampiers in videogames nodig hebben, vooral als het gaat om het creëren van een volledig origineel personage, en de strakkere verhaallijn implicaties van het hebben van een ingesproken hoofdrol in Bloodlines 2 dreigt die fantasie te verbrijzelen.

Maar nu ik eindelijk begonnen ben met het spelen van Vampire: The Masquerade – Swansong van vorig jaar, neem ik aan wat ik kan krijgen. Ik heb helemaal niets te zeggen gehad over de karaktereigenschappen van Galeb, Emem en Leysha, maar hun stemacteren is waarschijnlijk wat me geïnteresseerd houdt in hun verhalen. Hoe graag ik ook mijn eigen Bloodlines 2 personage in meer detail had ontworpen, een vooraf ingesteld archetype met doordacht geschreven achtergrondverhalen om in te kleuren klinkt als het beste van twee werelden.

Bijt me

De Vampier De Masquerade Zwanenzang Leysha voorgevoel keuze

(Afbeelding credit: Nacon)De rol van je leven

Skyrim

(Afbeelding credit: Bethesda)

Bekijk de beste RPG’s aller tijden, van Skyrim tot Dragon Age.

Na vele jaren verwikkeld te zijn geweest in de belichaming van de ontwikkelingshel, is Bloodlines 2 eindelijk onderweg – hopelijk voorgoed deze keer. The Chinese Room verwacht dat het vervolg volgend jaar uitkomt, bijna 20 jaar na het eerste spel. Gezien de cultstatus van Bloodlines lijkt het erop dat TCR voor een grote opdracht staat – nog groter vanwege het feit dat het helemaal niet op het eerste spel lijkt.

In veel opzichten is dat maar goed ook. Het is makkelijk om met een roze bril terug te kijken, maar de realiteit is dat de RPG van Troika Games uit 2004 even gebrekkig als baanbrekend was. Natuurlijk, we konden onze vampierclan, ons geslacht en onze achtergrond kiezen en onze personagebladen invullen, maar wat in 2004 onhandig aanvoelde, voelt nu ronduit onprettig aan. Met de technologische vooruitgang en moderne normen in het achterhoofd, probeert The Chinese Room het origineel niet na te maken, maar te vernieuwen en voort te bouwen op wat het in het begin zo geweldig maakte.

Lees verder  Deze verrassend goede overlevenden van vampier is op de een of andere manier gebaseerd op Renfield van Nicolas Cage

Een van de sterke punten van Bloodlines is altijd het stemacteren van de NPC’s geweest, ondersteund door een sterk script. Dit zien we terug in de recentere versie van ontwikkelaar Big Bad Wolf, Swansong. Het spel is meer gebaseerd op puzzelen en TTRPG, en vertrouwt op vaardigheidspunten en dobbelsteenworpen om de uitkomst van dialoogkeuzes te dicteren. Het heeft misschien niet de meest flitsende graphics of massa’s chique wapens, maar de schrijfstijl en het stemacteren maken dat meer dan goed. De dramatische innerlijke werking van de Boston Camarilla is fascinerend wanneer het door de ogen van drie verschillende personages wordt verteld, en hoewel het door een totaal andere ontwikkelaar is gemaakt, geeft het me hoop voor Bloodlines 2.

Karakter opbouwen

Bloedlijnen 2

(Afbeelding credit: Hardsuit Labs)

De Vampire: The Masquerade-spellen staan bekend om hun dynamische personages, en het ziet ernaar uit dat dit ook in Bloodlines 2 het geval zal zijn. Ons speelbare personage zal een oudere vampier genaamd Phyre zijn, die onlangs ontwaakt is na eeuwen van sluimering, terwijl ze worstelen met de moderne wereld. The Chinese Room laat ons nog steeds elementen van Phyre’s achtergrondverhaal aanpassen, ondanks dat ze duidelijk een specifiek verhaal in gedachten hebben.

Dat Bloodlines 2 een ingesproken hoofdpersoon heeft, is verre van het grootste verschil tussen het vervolg van The Chinese Room en het origineel van Troika. We kunnen ervoor kiezen om een mannelijke of vrouwelijke Phyre te spelen, hun uiterlijk bewerken en ze toewijzen aan een van de vier clanachtergronden. De ontwikkelaar heeft tot nu toe alleen krijgerclan Brujah als optie aangekondigd, maar met dertien zeer verschillende mogelijkheden op tafel, is er genoeg ruimte voor vier zeer verschillende Phyres. In het originele Bloodlines bepaalde je clan daarentegen gewoon je Disciplines in het kader van een overkoepelend verhaal.

Ik wil dit spel gewoon zien floreren – of ik nu wel of niet een vamp uit het niets mag creëren.

Masqueradefans, ik smeek u: het is niet het einde van de wereld. ‘Half-set’ videogame protagonisten zijn niets nieuws, en in Bloodlines 2 zit er tenminste een reden achter. We krijgen bijvoorbeeld in Assassin’s Creed Valhalla de cosmetische illusie dat we kunnen kiezen tussen een mannelijke of vrouwelijke Eivor, maar de verhaallijn blijft hoe dan ook hetzelfde. Ondertussen kunnen we levenspaden en attributen kiezen voor V in Cyberpunk 2077, maar wat u ook kiest, ze heten nog steeds V. Ontwikkelaars zijn zich ervan bewust dat we graag een keuze-element hebben als het aankomt op onze RPG-helden, maar het rollenspel van een vooraf geschreven personage kan nog steeds ongelooflijk bevredigend zijn. Ik bedoel, kijk maar naar The Witcher 3.

Lees verder  The Legend of Zelda Celebration

Mijn hersenen maakten misschien kortsluiting toen ik er eerst aan dacht, maar nu ben ik echt enthousiast om de volledig ingesproken Phyre te ontmoeten. Door ons creatieve grenzen te geven om binnen te werken, is Bloodlines 2 klaar om de vruchten te plukken van zowel het actie- als het RPG-genre om goed geschreven personages en spelerskeuzes te bieden. Misschien ben ik te optimistisch, maar na zoveel jaren in de maak, wil ik dit spel gewoon zien floreren – of ik nu wel of niet een vamp uit het niets mag creëren.

Frenk Rodriguez
Hallo, mijn naam is Frenk Rodriguez. Ik ben een ervaren schrijver met een sterk vermogen om duidelijk en effectief te communiceren via mijn schrijven. Ik heb een diepgaande kennis van de game-industrie, en ik blijf op de hoogte van de nieuwste trends en technologieën. Ik ben detailgericht en kan games nauwkeurig analyseren en evalueren, en ik benader mijn werk met objectiviteit en eerlijkheid. Ik breng ook een creatief en innovatief perspectief in mijn schrijven en analyseren, wat helpt om mijn gidsen en recensies boeiend en interessant te maken voor de lezers. Dankzij deze kwaliteiten ben ik een betrouwbare bron van informatie en inzichten in de game-industrie geworden.