Ligt het aan mij, of moeten meer films onderbreking hebben?

We zijn niet eens halverwege 2023 en het is al een bannerjaar geweest voor grote releases met bum-dumberende runtimes. Beau is bang, John Wick: Hoofdstuk 4, Babylon en (2022 Holdover) Avatar: De manier van water duwde of overtroffen het drie uur durende mark komen.

Ik ben ervan overtuigd dat films zo lang moeten zijn als ze moeten zijn om het beste verhaal te vertellen dat ze kunnen – of dat nu 90 of 190 minuten is. Maar als Jumbo Runtimes toeneemt, denk ik dat het de hoogste tijd is dat de pauze een comeback heeft gemaakt. De onmiddellijke voordelen zijn duidelijk: een pauze om je benen uit te strekken/de loo/stock -up snacks te gebruiken zonder een essentieel deel van de film te missen. En als je, zoals ik, nooit het idee zou vermaken om te gaan zitten voor een marathonfilm zonder een volle buik en lege blaas, zou een pauze minder afleidingen garanderen van mensen die op tenen stappen en over emmers popcorn in het donker starten.

Het is niet alsof pauze een buitenaards concept is. In het theater zijn ze standaardpraktijk, terwijl Bollywood -films op grote schaal in het Verenigd Koninkrijk worden gescreend met pauze. Ze bieden ook de kans om met vrienden (of vreemden, als je je dapper voelt) wat je zojuist hebt gezien en je verwachtingen voor de tweede helft hebben gezien, waardoor irritant chatter tijdens de film zelf mogelijk ontmoedigend is.

Een pauze kan ook een hulpmiddel zijn voor verhalenvertellers. De roadshow-release van de hatelijke acht had een pauze zorgvuldig geplaatst voor maximale impact op een keerpunt in het verhaal, terwijl Bollywood-films vaak zijn gestructureerd rond midden in de filmwendingen die ervoor zorgen dat de mid-sectie nooit doorzakt. En diep van binnen heb ik altijd geloofd dat films als Gone With the Wind, Once Upon a Time in America, en de Dances With Wolves Extended Edition op een heel ander niveau voor de meeste films episch zijn, deels vanwege hun grandioze tussenbouw.

Niemand beweert dat Cocaine Bear of de Super Mario Bros.-film in het midden een adempauze van 15 minuten nodig had (hoewel sommige ouders dat misschien wel, met betrekking tot de laatste). Maar met de juiste film kan een pauze de filmervaring aanzienlijk verbeteren. Of ben ik het gewoon?

  • Ligt het aan mij, of vereisen blockbusters te veel huiswerk?
  • Ligt het aan mij, of is de ‘emo Parker’-scene een spinnenklassiek?
  • Ligt het aan mij, of is de 90s Action Cinema de beste?
Lees verder  Paramount Plus en Showtime fuseren
Frenk Rodriguez
Hallo, mijn naam is Frenk Rodriguez. Ik ben een ervaren schrijver met een sterk vermogen om duidelijk en effectief te communiceren via mijn schrijven. Ik heb een diepgaande kennis van de game-industrie, en ik blijf op de hoogte van de nieuwste trends en technologieën. Ik ben detailgericht en kan games nauwkeurig analyseren en evalueren, en ik benader mijn werk met objectiviteit en eerlijkheid. Ik breng ook een creatief en innovatief perspectief in mijn schrijven en analyseren, wat helpt om mijn gidsen en recensies boeiend en interessant te maken voor de lezers. Dankzij deze kwaliteiten ben ik een betrouwbare bron van informatie en inzichten in de game-industrie geworden.