Kirby en het vergeten land heeft zijn eigen taal – dus ik ging het leren

"Kirby (Afbeelding krediet: Nintendo)

Toen de mysterieuze wereld van Kirby en het vergeten land voor het eerst voor me opende, hield een poster me tegen in mijn sporen. Een gescheurd, verweerd stuk papier versierde de zijkant van een gebouw overwoekerd met groen. Terwijl het de onderste helft miste, trok de bovenkant van de poster meteen mijn aandacht. Sommige vreemde tekst zat op de pagina, met symbolen die mij helemaal vreemd leken … maar tegelijkertijd op de een of andere manier bekend.

Nadat ik nog maar net in de openingsfase was aangekomen, zou ik op dit moment nauwelijks veel van de setting zien, maar dit kleine detail stuurde me aan het wankelen. Wat betekende de tekst? Hoe lang is het al in dit gebouw? En, nog belangrijker, wie heeft het hier gezegd? Ik moest verder gaan, maar ik kon niet stoppen met het fixeren op de vreemde taal en het mysterie rond de setting. Gelukkig, zoals ik kort daarna zou leren, was er een manier voor mij om deze symbolen te ontcijferen en te begrijpen, en dit werd iets van een obsessie tijdens mijn tijd met Kirby en het vergeten land.

Welkom in een nieuwe wereld

"Kirby

(Afbeelding krediet: Nintendo) Lees meer

"Kirby

(Afbeelding krediet: Nintendo)

Kirby en de vergeten landtips om u te helpen alle waddle dees te redden

Ik werd verwelkomd in deze nieuwe wereld met een nummer in de openingsfilm. Hoe schattig het ook was om Kirby door de straten van de stad te zien rijden met behulp van zijn nieuw gevonden mondvol modusvaardigheid, de teksten hebben mijn aandacht vastgehouden. De dezelfde buitenaardse tekst op de poster vergezelde de Engelse woorden en alles klikte op zijn plaats. De symbolen waren niet ver weg met de gelijkenis met Engelse letters. In feite lijken ze een beetje op enigszins scheve versies die op zijn kop zijn gezet. Terwijl de filmische zich voor mij ontvouwde en ik in elk woord doorweekte, drong het tot me door dat dit het Kirby -equivalent van de Rosetta -steen zou kunnen zijn. Met screenshots en een opname van de film, haastte ik me terug naar de poster om erachter te komen wat er zelf zei.

Lees verder  Waar Fortnite gestolen IO-informatie te vinden en te vernietigen?

Door de symbolen van de poster uit te schetsen, vergeleken ik elk met de tekst die tijdens de filmische volgorde werd getoond om een ​​match te vinden. Zodra ik een paar had gevonden, kon ik ze vervolgens vertalen in de bijbehorende Engelse brief. Ik voelde me als Sherlock Holmes of een andere geweldige detective die een geheime code kronkelde in een geval van eigen maken. Nu weet ik dat ik niet de eerste ben die op elk moment zo’n ontdekking doet, maar ik wou dat ik op de een of andere manier de opgetogenheid had kunnen flessen die tijdens dat Eureka -moment over me heen spoelde. Elke keer dat ik een letter ontdekte, groeide mijn opwinding. Het was alsof deze poster de sleutel had om meer over de wereld te ontgrendelen.

Het tweede woord op de poster was het eerste dat samenkwam: Corp. Wie had gedacht dat de ontdekking van het woord Corp zo opwindend zou kunnen zijn? Toen ik het eerste woord samenvoegde, had ik een naam voor een bedrijf – Holine. De poster veranderde van een decoratief mysterie naar een functie die me eigenlijk iets vertelde – hoe klein ook – over deze plek. Mijn inspanningen hebben me ook ertoe gebracht antwoorden te vinden op enkele van die vragen die zich voordeden de eerste keer dat ik de poster zag. In de wereld van Kirby and the Forgotten Land moet een bedrijf met de naam Holine Corp wat advertenties in deze nu verlaten stad had kunnen hebben opgezet. Maar wat hebben ze gedaan of gemaakt? En hoe kon ik dat mogelijk ontdekken?

Leren van de kleine dingen

"Kirby

(Afbeelding krediet: Nintendo)

“Het is verbazingwekkend om te denken dat dit kleine detail, dat mijn aandacht trok aan het begin van het spel, in een groter verhaal over de constructie van de wereld sneeuwde.”

Een van de grote geneugten van Kirby en het vergeten land is dat het je niet direct over de wereld vertelt. In plaats daarvan kunt u zelf ontdekkingen doen door de details van de fasen te weken of de tijd te nemen om de beschrijvingen van de collectible Kirby -figuren te lezen. Toen ik willekeurig een figuur van het bord van het autowinkel in handen kreeg, hapte ik hoorbaar naar adem. Daar in de beschrijving, vertelde het me over het Holine Corp – tot aan de slogan van het bedrijf: “Als het kwaliteit is, is het Holine!”

Lees verder  Apex Legends-spelers melden dat hun voortgang in de rangschikking niet wordt opgeslagen

De figuur vertelde me dat het bedrijf industriële onderdelen verkocht, de bouw beheerde en “allerlei dingen maakte.” Dus de poster bevatte het logo voor een bedrijf dat verantwoordelijk was voor het bouwen van straten en pretparkritten, wat betekent dat ik overal sporen van hun handwerk zag. Het is verbazingwekkend om te denken dat dit kleine detail, dat mijn aandacht trok aan het begin van het spel, in een groter verhaal over de constructie van de wereld sneeuwde – het is een bewijs van het niveau van zorg en details dat ontwikkelaar Hal Laboratory is gezonken in Kirby en het vergeten land, vooral voor diegenen die bereid zijn te krabben onder het oppervlak van de wereld.

Het is eerlijk om te zeggen dat de wereld van Kirby en het vergeten land me volkomen fascineert. De vele fasen brengen je door verlaten wegen en stadsgezichten die nu door de natuur zijn teruggevorderd. Alle gebouwen zijn in de loop van de tijd verweerd en andere locaties dienen niet langer de functie die ze ooit hadden. Een metrostation waar je naartoe gaat, bijvoorbeeld, is nu bevroren en een leeg winkelcentrum heeft geen klanten meer om te serveren – als je de Awefys niet telt. Alles wat overblijft spreekt tot de nu verloren beschaving, en ik kan het niet helpen, maar ik vraag me af hoe elke locatie er ooit uitzag.

Niets heeft me in deze setting ondergedompeld, zoals het “nieuwe geschreven taal” HAL -laboratorium gecreëerd. Ik hou van de manier waarop het er op het eerste gezicht buiten vreemd uitziet (omdat je als Kirby speelt), maar als je dichterbij kijkt, wordt het duidelijk dat deze plek meer gemeen heeft met de wereld die ik ken dan ik eerst dacht. Elke keer als ik een bord zie of een functie tegenkom met die tekst, weet ik gewoon dat ik niet kan weerstaan ​​om terug te verwijzen naar die openingsreeks om zich te vestigen voor een goede ontcijfering. Immers, wie weet welke andere mysteries er zijn, gewoon wachten om te worden gevonden, in Kirby en het vergeten land.

Blijf op de hoogte van de nieuwste releases aan de horizon met onze round-up van de meest opwindende aankomende Switch-games .

"Heather Heather Wald

  • (opent in nieuw tabblad)
  • (opent in nieuw tabblad)

Senior stafschrijver

Ik begon te schrijven voor het spellengedeelte van een student-gerunde website als undergrad, en bleef een aantal jaren in mijn vrije tijd over games schrijven in mijn vrije tijd tijdens de detailhandel en temp. Uiteindelijk verdiende ik een MA in tijdschriftjournalistiek aan de Universiteit van Cardiff, en kort daarna kreeg ik mijn eerste officiële rol in de industrie als inhoudsredacteur voor Stuff Magazine. Na het schrijven over alle dingen die te technologie en games-gerelateerde, deed ik toen een korte stint als freelancer voordat ik mijn rol als stafschrijver hier bij GamesRadar+belandde. Nu mag ik functies, previews en beoordelingen schrijven, en als ik dat niet doe, kun je me meestal verloren vinden in een van de drakenleeftijd of massa -effectspellen, in een andere heerlijke indie worden gestopt of veel te veel drinken thee voor mijn eigen bestwil.

Lees verder  The Witcher 3-speler ontdekt zeldzame zoektocht na 600 uur