Ik keerde terug naar Dragon’s Dogma 2 na een pauze, maar werd geconfronteerd met de moeilijkste RPG-uitdaging ooit

In Dragon’s Dogma 2 ben ik tot een ongelukkig inzicht gekomen. Mijn hart zinkt als ik bij het probleem stilsta, wetende dat dit waarschijnlijk betekent dat ik geen trofee kan verdienen. Ik heb net een serie raadsels van de Sfinx voltooid, waarbij ik telkens mijn adem inhield als ik mijn antwoord gaf en ze me met die angstaanjagende blik aanstaarde. Maar de laatste proef die ze voorlegt is in wezen een geheugentest… en ik kan niet hopen dat ik slaag.

Alles ging goed totdat ik werd geconfronteerd met het raadsel van Ruminatie. Hoe kan ik me herinneren waar ik mijn allereerste Seeker Token heb gevonden in een spel dat overspoeld wordt door medaille-achtige verzamelobjecten? Het was niet alleen vele, vele uren geleden in de game, het was ook weken geleden in werkelijkheid. De collectibles zijn nu al vaak moeilijk te vinden en mijn herinnering aan het begin van het avontuur was op zijn best wazig. Ik had gehoord dat de Trickster-roeping – die ik nog moest vrijspelen – een handige vaardigheid had die me misschien zou kunnen helpen, maar uiteindelijk zou deze laatste beproeving nog steeds afhangen van mijn vermogen om me de punten te herinneren waar ik in het begin naartoe was gegaan. Het voelde als een onmogelijke taak en een bijzonder grote vraag van een verlopen speler die een tijdje uit het spel was gestapt.

Een verzamelobject om te onthouden

Dragon's Dogma 2

(Afbeelding credit: Capcom)

Nadat ik meer dan 20 uur in de RPG had gestoken, besloot ik een pauze in te lassen om de recente next-gen update van Fallout 4 te bekijken. Ik wist niet dat dit me zou achtervolgen toen ik terugkeerde naar de Sfinx om de laatste raadsels die ik nog moest voltooien af te strepen.

Toen ik de Sfinx voor het eerst tegenkwam in Dragon’s Dogma 2, was dat puur toeval. Ik was verdwaald in de zoveelste verkenningssessie met mijn pionnen, waarbij ik de missies van het hoofdverhaal bleef negeren om te zien wat de wereld in het algemeen voor me in petto had. Nadat ik me een weg had gebaand naar een kasteelachtig gebied en door een grot was gelopen, werd ik begroet met een trap die naar het heiligdom van de Sfinx leidde. Eerst dacht ik dat ze weer een grote vijand was die ik moest verslaan, maar toen bleek dat ze een heel andere uitdaging voor me in petto had: terugkeren naar de plek waar ik voor het eerst een Seeker Token had gevonden.

Lees verder  De beste Lies of P Maanstenen landbouwlocatie

Een nieuw hart

Dragon's Dogma 2

(Afbeelding credit: Capcom)

Dragon’s Dogma 2 mag dan weinig romantisch zijn, maar dat heeft me er niet van weerhouden om de actie-RPG om te toveren in een datingsim.

In Dragon’s Dogma 2 ben ik tot een ongelukkig inzicht gekomen. Mijn hart zinkt als ik bij het probleem stilsta, wetende dat dit waarschijnlijk betekent dat ik geen trofee kan verdienen. Ik heb net een serie raadsels van de Sfinx voltooid, waarbij ik telkens mijn adem inhield als ik mijn antwoord gaf en ze me met die angstaanjagende blik aanstaarde. Maar de laatste proef die ze voorlegt is in wezen een geheugentest… en ik kan niet hopen dat ik slaag.

Alles ging goed totdat ik werd geconfronteerd met het raadsel van Ruminatie. Hoe kan ik me herinneren waar ik mijn allereerste Seeker Token heb gevonden in een spel dat overspoeld wordt door medaille-achtige verzamelobjecten? Het was niet alleen vele, vele uren geleden in de game, het was ook weken geleden in werkelijkheid. De collectibles zijn nu al vaak moeilijk te vinden en mijn herinnering aan het begin van het avontuur was op zijn best wazig. Ik had gehoord dat de Trickster-roeping – die ik nog moest vrijspelen – een handige vaardigheid had die me misschien zou kunnen helpen, maar uiteindelijk zou deze laatste beproeving nog steeds afhangen van mijn vermogen om me de punten te herinneren waar ik in het begin naartoe was gegaan. Het voelde als een onmogelijke taak en een bijzonder grote vraag van een verlopen speler die een tijdje uit het spel was gestapt.

Een verzamelobject om te onthouden

Dogma 2

(Afbeelding credit: Capcom)

Nadat ik meer dan 20 uur in de RPG had gestoken, besloot ik een pauze in te lassen om de recente next-gen update van Fallout 4 te bekijken. Ik wist niet dat dit me zou achtervolgen toen ik terugkeerde naar de Sfinx om de laatste raadsels die ik nog moest voltooien af te strepen.

Toen ik de Sfinx voor het eerst tegenkwam in Dragon’s Dogma 2, was dat puur toeval. Ik was verdwaald in de zoveelste verkenningssessie met mijn pionnen, waarbij ik de missies van het hoofdverhaal bleef negeren om te zien wat de wereld in het algemeen voor me in petto had. Nadat ik me een weg had gebaand naar een kasteelachtig gebied en door een grot was gelopen, werd ik begroet met een trap die naar het heiligdom van de Sfinx leidde. Eerst dacht ik dat ze weer een grote vijand was die ik moest verslaan, maar toen bleek dat ze een heel andere uitdaging voor me in petto had: terugkeren naar de plek waar ik voor het eerst een Seeker Token had gevonden.

Een nieuw hart

Lees verder  Op de radar: Assassin's Creed Mirage - Een diepe duik in de terugkeer naar de roots van de serie met Ubisoft Bordeaux

(Afbeelding credit: Capcom)

Dragon’s Dogma 2 mag dan weinig romantisch zijn, maar dat heeft me er niet van weerhouden om de actie-RPG om te toveren in een datingsim.

En omdat ik niet wist dat ze überhaupt in het spel zat of dat de Seeker Tokens iets met haar questline te maken hadden, had ik er niet echt op gelet waar ik ze oppikte – vooral mijn allereerste. Eerlijk gezegd, hoe zou iemand kunnen weten dat hij er een notitie van moest maken, tenzij hij er achter was gekomen voordat hij aan het spel begon? Misschien is het een manier om je aan te moedigen om New Game Plus te spelen, maar nadat ik me een weg had gebaand door de andere raadsels, voelde het voor mij een beetje oneerlijk.

Ik had zeker niet verwacht dat de moeilijkste uitdaging in Dragon’s Dogma 2 zou draaien om het terugvinden van een collectible die ik aan het begin van Capcoms RPG had gevonden, maar het voelt wel zo. Hoe ga ik dit in hemelsnaam doen? dacht ik bij mezelf, want hoe ik ook probeer, ik kan het me met geen mogelijkheid herinneren. Was het bij een standbeeld? En zo ja, welk standbeeld? En was dat de eerste, of misschien de tweede? Mijn hoofd duizelde terwijl ik overuren maakte om de mist uit mijn geheugen te wissen, maar ik moet het op dit moment minstens een maand geleden gevonden hebben en het voelt eerlijk gezegd makkelijker om de zoektocht op dit moment gewoon te staken – hoe verdrietig dat me ook maakt.

Frenk Rodriguez
Hallo, mijn naam is Frenk Rodriguez. Ik ben een ervaren schrijver met een sterk vermogen om duidelijk en effectief te communiceren via mijn schrijven. Ik heb een diepgaande kennis van de game-industrie, en ik blijf op de hoogte van de nieuwste trends en technologieën. Ik ben detailgericht en kan games nauwkeurig analyseren en evalueren, en ik benader mijn werk met objectiviteit en eerlijkheid. Ik breng ook een creatief en innovatief perspectief in mijn schrijven en analyseren, wat helpt om mijn gidsen en recensies boeiend en interessant te maken voor de lezers. Dankzij deze kwaliteiten ben ik een betrouwbare bron van informatie en inzichten in de game-industrie geworden.