Ik had de tijd van mijn leven toen ik speelde als een kikker met een vergrootglas die mysteries oplost voor de kost.

Op een eiland woont een luiaard die denkt dat hij achtervolgd wordt door een g-g-geest. Oh nee. Wie kan dit belangrijke mysterie tot op de bodem uitzoeken? Kom binnen, Frog Detective. Als amfibische onderzoeker kan ik misschien niet zo’n mooie hoed dragen als Sherlock Holmes (vanwege mijn hoofdvorm), maar met een vergrootglas in de hand ben ik de perfecte kikker om deze zaak op te lossen. Immers, zoals mijn pinguïnbaas met de toepasselijke naam ‘Supervisor’ me vertelt, ben ik de op één na beste detective die er is, na de enige echte Lobster Cop. En aangezien de beroemde schaaldier zijn klauwen vol heeft aan andere zaken, is het aan mij om uit te zoeken wat er in hemelsnaam aan de hand is. Spookt het echt op het eiland? Waarom denkt de luiaard dat hier een spook woont? En waarom ligt daar een krokodil genaamd Fresh X te zonnebaden? Er is maar één manier om daar achter te komen.

Als groot liefhebber van spellen waarin de stoute schoenen worden aangetrokken, heb ik altijd al het avontuur in de vorm van een kikker willen uitproberen. Gelukkig brengt Frog Detective: The Entire Mystery alle drie de zaken die oorspronkelijk apart werden uitgebracht samen in één leuke tijd van ontwikkelaars Grace Bruxner en Thomas Bowker. Van het achterhalen van de waarheid van de griezelige zaak in The Haunted Island, tot het uitzoeken waarom niet alles is wat het lijkt in The Case of the Invisible Wizard, en rondrijden op een scooter in Corruption at Cowboy County, het spelen van Frog Detective heeft een beetje broodnodige gekkigheid en gelach in mijn leven gebracht. En het is nu een vaste favoriet.

Trucjes van het vak

Kikkerdetective: Het hele mysterie

(Afbeelding credit: Worm Club)

Zoals elke goede detective weet, is het ondervragen van interessante dieren een goede manier om belangrijke aanwijzingen of informatie te krijgen. Voor de eerste zaak, die me naar een misschien wel spookeiland brengt, ga ik praten met een kreeft die Larry heet. Hij vertelt me dat er griezelige, spookachtige geluiden uit een grot komen, maar dat de ingang momenteel geblokkeerd is. Er zit niets anders op, dus ik moet de juiste voorwerpen vinden zodat Larry explosieven kan maken om de weg vrij te maken. U weet wel, normaal detectivewerk. Nadat ik met andere mensen op het eiland heb gesproken, wordt het duidelijk dat iedereen iets nodig heeft, en in ruil daarvoor zijn ze bereid om iets anders te ruilen. Er komt een puzzelachtig aspect bij kijken, want u moet kijken wie wat heeft, en dan uitzoeken hoe u elk item kunt krijgen en ruilen totdat u hebt wat u nodig hebt om het mysterie op te lossen.

Lees verder  Het Starfield achievements lek doet me denken aan de enige Fallout 4 trofee die ik niet kan bemachtigen

Of u nu praat met de verlegen muis Mo die indruk wil maken op iemand, of met Noodle het schaap die er eerlijk gezegd van walgt dat mijn trui van wol is gemaakt, het echte plezier van Frog Detective is de interactie met alle personages. Humor is ook absoluut de kern van wat de ervaring om detective nummer twee te zijn zo onvergetelijk maakt. Dit is door en door een komedie, en bij vrijwel elk gesprek dat ik voer, moet ik om de een of andere reden lachen dankzij de kenmerkende persoonlijkheid van elk personage.

Afbeelding 1 van 5(Afbeelding credit: Worm Club)(Afbeelding credit: Worm Club)(Afbeelding credit: Worm Club)(Afbeelding credit: Worm Club)Indie Spotlight

Laika: Verouderd door bloed

(Image credit: Headup Publishing)

Laika: Aged Through Blood is deels bloederige Excitebike, deels harige Mad Max

Alle casussen zijn vrij kort en het duurt niet al te lang om ze uit te spelen, waardoor het een perfect spel is om met korte tussenpozen te spelen of in één keer als u dat wilt. Zonder de mysteries die u gaat oplossen te willen verklappen, voelen de tweede en derde zaak iets groter aan dan de eerste, met meer personages om te ontmoeten en te ondervragen, en iets grotere locaties om te verkennen, vooral in de laatste zaak in Cowboy County, waar u een scooter krijgt om op rond te zoeven.

Omdat u naarmate u vordert meer bij te houden hebt, krijgt u aan het begin van de tweede zaak een handig notitieboekje om alle interessante dieren die u tegenkomt in te noteren – met een mogelijk motief voor de misdaad in kwestie, eventuele voorzichtige informatie die ze over zichzelf of de zaak kunnen onthullen, en welk voorwerp ze op dit moment zoeken. Het stelt u in staat om een lijst bij te houden waarnaar u kunt blijven teruggrijpen. De opwinding die ik voelde toen ik de kans kreeg om de kaft van het notitieboekje met allerlei verschillende stickers te versieren, kan niet genoeg benadrukt worden. Ik weet niet hoe lang ik bezig ben geweest om ze allemaal zo neer te leggen dat het een persoonlijk tintje kreeg, maar mijn tijd was nooit beter besteed.

Frog Detective is zo speels met het idee van de whodunnit, en het is zo leuk om de beroemde kikker te zijn die mysteries oplost. De 3D-artistieke stijl heeft iets heerlijk mafs dat de komedie alleen maar ten goede komt. Ik kan me de laatste keer niet herinneren dat een spel me zo heeft opgevrolijkt als Frog Detective. Ik genoot van elke minuut dwaasheid… eh, ik bedoel, heel belangrijk detectivewerk. Als u iets nodig heeft om te lachen, of beter nog, te glimlachen, dan is The Entire Mystery zeker de moeite waard.

Lees verder  Ik dacht dat Spider-Man 2 de eerste game niet kon evenaren-het duurde minder dan 10 seconden om van gedachten te veranderen

Frog Detective: The Entire Mystery is nu uit op Xbox One, Xbox Series X, PS4, PS5 en Switch. Bekijk onze Indie Spotlight-serie om te zien van welke games we nog meer hebben genoten, of kijk vooruit naar toekomstige releases met onze opsomming van aankomende indiegames.

Frenk Rodriguez
Hallo, mijn naam is Frenk Rodriguez. Ik ben een ervaren schrijver met een sterk vermogen om duidelijk en effectief te communiceren via mijn schrijven. Ik heb een diepgaande kennis van de game-industrie, en ik blijf op de hoogte van de nieuwste trends en technologieën. Ik ben detailgericht en kan games nauwkeurig analyseren en evalueren, en ik benader mijn werk met objectiviteit en eerlijkheid. Ik breng ook een creatief en innovatief perspectief in mijn schrijven en analyseren, wat helpt om mijn gidsen en recensies boeiend en interessant te maken voor de lezers. Dankzij deze kwaliteiten ben ik een betrouwbare bron van informatie en inzichten in de game-industrie geworden.