Heb je geprobeerd … je ziel verkopen voor goud in het meeslepende Sim Blood West?

"Blood (Afbeelding krediet: Hyperstrange)

Blood West zou een vreselijke ouder zijn, maar het is een geweldige meeslepende sim. Je krijgt nauwelijks je lagers tegen de tijd dat het je loskomt in een woestijngrens die met monsters kruipt, weinig meer dan een roestige bijl en revolver naar je naam. Het is een first-person shooter die groot is in stealth en licht op instructies. Bravery wordt gemeten in kogels, je leven wordt gemeten in goud en sterven is slechts een deel van het plezier.

Ik begin Blood West als ik bedoel om door te gaan: met de aandachtsspanne van een duif op een food court, en het grootste deel van mijn tijd doorbrengen vermoedelijk als een krab als ik rondhurk. Je speelt een gunslinger die weer tot leven wordt gebracht door boze geesten die graag willen dat je hun gunst terugkeert door vervloekte objecten te verzamelen. Enorm dankbaar dat ik deze horror kan doorleven, ik blaas het grootste deel van mijn startgeld op een kaart en kies een willekeurige richting na het verlaten van de korte tutorial.

Er is een koopvaardijkamp in het noorden, maar een groep Undead -beesten die langs het nabijgelegen plassen kloppen. Ik ben geëgaliseerd tijdens de tutorial en het eerste voordeel dat ik kocht met mijn drie toegewezen vaardigheidspunten verbetert het monsterbuit met 50%, en ik wil het graag testen. Twee uur gaan in een oogwenk voorbij als ik doorga op een grot, een gammele brug bewaakt door Beastmen met dozen op hun hoofd (ik weet niet zeker waarom), dan de lange weg naar die handelskampioen. Ik beland uiteindelijk in een verwoeste kerk die een soort satanisch ritueel verbergt en een Wendigo die twee vlammende jachtgeweerschalen echt van de jouwe krijgt.

(Fluisterend) Ik ben een cowboy, schat

"Blood

(Afbeelding krediet: Hyperstrange)

Stealth is essentieel in Blood West. Het is de lijm die Blood West bij elkaar houdt, en ik wist dat ik het leuk zou vinden op het moment dat ik de sneakmeter zag. Vijandelijk bewustzijn groeit geleidelijk als je goed verborgen bent, en er zijn duidelijke indicatoren voor wanneer je gezien of gehoord bent. Je wordt snel gespot als je rondloopt of de gezichtslijn van een vijand betreft, maar ik heb het stealth -systeem behoorlijk vergevingsgezind gevonden, vooral na het krijgen van een voordeel dat mijn sluipen met 25%verbetert. Vergevingsgezind is precies wat stealth zou moeten zijn. Vijanden zijn niet zo dom dat ik me bezaaid voel, maar ze zijn ook geen genieën met haviken die onmiddellijk de hele hemisfeer waarschuwen zodra ze mijn grote teen uit dekking zien steken.

Lees verder  De WD Black SN850 PS5 SSD is gedaald tot de laagste prijs ooit

"Blood

(Afbeelding krediet: Hyperstrange)

Je hebt niet veel gezondheid, dus een eerlijk gevecht met zelfs de zwakste monsters kan je snel over de muren spatten. Je hebt geweren, zeker, maar sommige van de monsters doen dat ook, en sommige kunnen ook vlammende schedels schieten, die aanvoelen als vals spelen. Of je nu wapens of bogen of melee -wapens gebruikt – de freeform skill Tree van de game heeft bonussen voor alle drie – je wilt altijd degene zijn die de hinderlaag doet. Immersieve sims gaan fundamenteel over het verknoeien, en Blood West geeft je wat speelruimte om het te verpesten zonder onmiddellijk te sterven.

De stealth -aanpak heeft geleid tot enkele van mijn meest opwindende momenten. Ik heb goede herinneringen aan het wandelen recht in de kelder van de bovengenoemde kerk die dacht dat er geen vijanden in de buurt waren, alleen voor een conga lijn van vogelaars en klauwbeesten om eruit te springen. Ik trok onmiddellijk kont terug in een tunnel en een ladder op om de geweerwinterse vogelaars op bereik af te pakken. Nadat ik meer kogels had opgeheven dan de meeste artsen zouden aanbevelen, zei ik het en lobde de ene stok dynamiet die ik eerder had gekocht voor het geval dat de menigte snel in een rode pasta veranderde en zich afvroeg waarom de Daar heb ik niet mee geopend. Dat is Grade-A Imm-Sim-onzin, en ik wil er meer van.

Beschouw me als volledig ondergedompeld

"Blood

(Afbeelding krediet: Hyperstrange)

Stealth is echter niet verplicht en ik kan mezelf gestaag meer Rambo voelen als ik mijn wapens upgraden. De revolvers, geweren en jachtgeweren van Blood West voelen en klinken geweldig, en kogels zijn zo kostbaar dat je elke opname moet laten tellen. Je kunt een groot wapen als een geweer of een bijl plus een klein wapen als een revolver of een mes uitrusten, en de juiste uitrusting voor een gevecht brengen maakt een groot verschil. Ik houd meestal twee wapens uitgerust – kan niet te voorzichtig zijn – maar ik zal vaak een bijl uit mijn inventaris halen voor stealth -moorden om munitie te redden. Inventarismanagement zal vertrouwd zijn met Stalker of Resident Evil-fans, en het is gewoon gedetailleerd genoeg om plunder interessant te maken zonder in het onkruid te komen, zoals de hyperrealistische overlevingsgames die mijn ogen erover laten glanzen.

Blood West is een anti-overlevingsspel als er iets is

Blood West is een anti-overlevingsspel. De dood is een fundamenteel onderdeel van mijn nieuwe huurovereenkomst op Neval, omdat een charismatisch stemde totem me zo vaak herinnert. Elke keer dat je sterft, krijg je een zielsfout die waarschijnlijk iets verschrikkelijks doet. Ik weet echt niet wat, niet omdat ik niet ben gestorven – ik heb veel – maar omdat ik buiteigenschappen heb ingebouwd die me een gestage voorraad gouden munten hebben gegeven die één zielsfout per stuk voorkomen. Mijn ziel heeft echt geen fouten meer nodig, heel erg bedankt, dus ik probeer nergens heen te gaan zonder een van deze munten. Dit is een andere coole manier waarop mijn build- en speelstijl mijn playthrough heeft gevormd, wat precies is wat ik wil van een meeslepende sim.

Lees verder  Pokemon TCG Live brengt het kaartspel voor het eerst naar smartphones

Ik ben nog maar een paar uur binnen, maar Blood West is al een van de meest veelbelovende games die ik dit jaar heb gespeeld. Het is duidelijk dat ontwikkelaar Hyperstrange zijn stoom vroege toegangsperiode ook serieus neemt. De nieuwste update heeft een aantal welkome grafische instellingen toegevoegd plus enkele nieuwe leveranciersitems die mijn spek al hebben opgeslagen, en het nieuwe scenario dat in een toekomstige patch komt, klinkt geweldig. Ik heb er al meer dan $ 15 plezier uit gehaald, en ik weet zeker dat ik nog veel meer zal krijgen als ik experimenteer met verschillende builds en routes.

"Austin Austin Wood

Austin freelanceerde voor pc -gamer, Eurogamer, IGN, Sports Illustrated en meer terwijl hij zijn journalistiek diploma heeft beëindigd, en hij is sinds 2019 bij GamesRadar+. Ze moeten zich nog realiseren dat zijn positie als stafschrijver slechts een cover -up is Voor zijn carrière-overspanning Destiny-column, en hij heeft de list op gang gehouden met een focus op nieuws en af ​​en toe een functie.