Hades heeft me geleerd om falen te omarmen net op tijd voor Elden Ring

"Hades (Image Credit: Supergiant Games)

Ik speelde een paar weken geleden voor het eerst Hades en was meteen (en verrassend) verslaafd. Herhaalde falen is iets waar ik mee worstel in games – daarom heb ik fromsoftware -titels zoals Bloodborne en Sekiro vermeden en Hades aanvankelijk als “te moeilijk” voor mij afgeschreven. Maar hoe meer Hades ik speelde, hoe sneller ik me realiseerde dat ontwikkelaar Supergiant Games je beloont voor elke poging, in plaats van je te straffen voor het proberen – me bewapenen voor een nieuwe run met de ervaring, kennis en upgrades die ik onderweg had verdiend.

Plots werd falen een weg vooruit en begon mijn mening over moeilijke spellen te verschuiven. Uitdagende games kunnen nog steeds aardig zijn, ze kunnen nog steeds willen dat je erin slaagt, zelfs als hun benaderingen anders zijn. Fromsoftware -president Hidetaka Miyazaki zei onlangs dat hij zich “verontschuldigend” voelt tegenover spelers die door zijn games zijn verslagen, en ik geloof dat mindset de Elden Ring heeft helpen informeren, die heeft beloofd (en nu bewezen) dat het meer benaderbaar is dan alle andere Dark Souls -games. Daarmee ben ik klaar om eindelijk een Fromsoftware -game een goede poging te geven. Elden Ring ligt voor ons en ik loop er met vertrouwen naar toe dankzij mijn ervaring met Hades.

Falen als leraar

"Beste

(Image Credit: Supergiant Games)

Hades geeft je maar één wapen om mee te beginnen, maar je kunt anderen ontgrendelen door valuta te verzamelen op je (waarschijnlijk) mislukte runs. Nadat ik grondig op runs was getround met het zwaard en de speer, besluit ik het schild dat ik ontgrendeld te gebruiken, omdat ik geloof dat ik de bescherming nodig heb die het meer dan wat dan ook kan bieden. Maar ik kan het niet lijken om mijn blok naar projectielen te richten en te vallen voordat ik Hades kan halen. Terwijl Zagreus respawist, langzaam uit een plas bloed teruglopen in het huis van Hades, voel ik me aangemoedigd om het nog een keer te proberen – hoewel de hoofdrolspeler zelf duidelijk gefrustreerd is om weer terug te zijn in het begin. “Urrghh, verdomme,” zegt hij, terwijl hij een lijn van mij uittelt die meestal voorafgaat aan het stoppen met een spel dat mijn kont heeft gekeken.

Lees verder  Final Fantasy 7 Remake stotterproblemen op pc kunnen (meestal) worden opgelost met een truc

In plaats van het sentiment van Zagreus te delen, ga ik de wapenkamer binnen waar ik besluit om een ​​nieuw wapen uit te proberen: de tweelingvuisten van Malphon. Binnen enkele minuten is het duidelijk dat ik en de meer agressieve vuisten goed samenwerken, vooral met enkele aanvalsboons (power-ups) die zijn aangepakt op die blikseminrichting tussen vijanden. Met veel te weinig XP die de eerste grote baasstrijd en geen gezondheid tussen mij en het betreft, weet ik dat dit geen goede run zal zijn. Megara viel me sneller dan ik wil toegeven.

“Ik ga weer,” zeg ik, voordat ik een lijst met Hades -tips en trucs ophaalt. Ik leer dat we de spiegel van Night Upgrade Station verkeerd hebben gebruikt, omdat ik geen idee had dat er meer opties voor mij waren om mijn zuurverdiende in-game valuta aan te brengen. Hier is Hades veel vriendelijker dan andere roguelikes: je kunt duisternis verdienen in sommige van zijn kerkers (samen met verschillende andere soorten valuta) die kunnen worden gebruikt om upgrades te kopen voordat je in je volgende run springt. De spiegel van nachtupgrades laat me investeren in drie extra levens, waardoor ik een beetje meer vulling krijgt die zorgt voor een dood door Megara betekent niet het snelle einde van een run zoals het eerder had gedaan.

Ik blijf verliezen, maar ontmoediging nooit volledig gaat in, zoals ik weet dat Hades zijn zak met gereedschap schudt voordat je je hand weer in de tas laat steken. Elke run zal anders zijn, dus het is een stuk eenvoudiger om me minder te voelen alsof ik persoonlijk faal, en meer als de rollen zijn gewoon niet in mijn voordeel. Wanneer ik Eindelijk Hades versloeg en me realiseer dat ik hier helemaal opnieuw doorheen moet gaan om het “echte” einde te krijgen, ben ik opgewonden in plaats van verslagen – wat heeft deze game me in godsnaam aangedaan?

De belofte van mislukking

"'Vechten

(Afbeelding krediet: fromsoftware)

Hades is een goed voorbeeld van hoe moeilijke games spelers een redelijke reeks tools kunnen geven om ze te verslaan. Natuurlijk, die tools kunnen elke keer een beetje anders zijn, wat resulteert in bepaalde runs die aanvoelen als een verlies rechtstreeks uit de poort, maar zelfs die mislukte runs hebben waarde. Een slechte run kan je helpen om aan te scherpen wat voor soort builds je moet achtervolgen voor toekomstige runs, waardoor ik geloof dat Supergiant het met Yoda eens is als het gaat om falen: “De grootste leraar, falen is.” Hades was het perfecte spel om me te leren hoe ik moest volharden in het licht van herhaalde mislukkingen.

Lees verder  Metal Gear Solid 3-spelers ontdekken een ongelooflijk creatief verborgen detail in de 3DS-versie

Maar Souls Games benaderen traditioneel falen als weinig meer dan een herinnering om goed te worden. Een poging om Dark Souls te spelen die vorig jaar geremasterd was, liet me in een slechte bui achter, omdat de herhaalde kaphandschoenen die naar baas Gates leidden zeer weinig variatie en een overvloed aan kontschoppen boden. Ik zou naar een vroege spelbaas lopen, mijn tanden laten schoppen en op het laatste opslagpunt opnieuw opstarten, gedwongen om diezelfde vijanden opnieuw onder ogen te zien met dezelfde wapens in de hand en dezelfde vaardigheden. De enige optie in traditionele souls-games is om terug te vechten door een bekende line-up van vijanden en keer op keer nog een kans te maken op diezelfde baas totdat je vooruitgang loopt. Het enige dat je krijgt als je faalt, is een andere opname.

Maar Elden Ring is anders. Net als Hades is falen meer een leermogelijkheid, een kans om te gaan: “Oké, ik ben niet klaar voor dat pad, laten we een andere manier gaan.” De open wereld van Elden Ring geeft je tijd en ruimte om de landen tussen te verkennen, je karakter op te vangen en betere wapens en/of pantser te vinden om je te helpen met hardere gevechten. De eerste grote verhaalbaas, Margit the Fell Omen, is notoir moeilijk – maar je hoeft niet meteen die strijd binnen te lopen. In plaats daarvan kun je wat gemakkelijkere vijanden neerhalen, je karakter en vertrouwen opbouwen voordat je probeert grote beesten neer te halen. Het is de toevoeging van keuze aan de fromsoftware -formule die het benaderbaarer maakt voor spelers zoals ik, die herhaaldelijk sterven zonder enige vooruitgang die ontmoedigend is.

Ik gaf duistere zielen op en zwoer mezelf nooit meer door dat soort mentale angst te brengen. Maar Hades heeft me geleerd hoe ik falen moest omarmen en het gebruiken om toekomstige pogingen tot succes te voeden. Die Elden Ring zal me ook keuze geven, betekent dat ik mijn fouten kan nemen en ze kan toepassen op toekomstige pogingen, of dat nu betekent dat u enkele aanpassingen maakt voordat u door Boss Gate gaat of het volledig vermijdt. Voor het eerst in mijn leven ben ik klaar voor een van Software -spel.

Lees verder  Horizon Verboden West -speler deelt nuttige tactiek voor het omgaan met stalkermijnen

Heeft Elden Ring wat nodig is om de Skyrim van deze generatie te worden?

"Alyssa Alyssa Mercante

Alyssa Mercante is een redacteur en bevat schrijver bij GamesRadar uit Brooklyn, NY. Voordat ze de industrie binnenkwam, behaalde ze haar Masters’s Degree in Modern and Contemporary Literature aan de Newcastle University met een proefschrift gericht op hedendaagse indie -games. Ze besteedt het grootste deel van haar tijd aan het spelen van competitieve shooters en diepgaande RPG’s en zat onlangs op een PAX-paneel over de beste bars in videogames. In haar vrije tijd redt Alyssa katten, beoefent ze haar Italiaans en speelt hij voetbal.