Wild Bastards is een roguelike FPS die een aantal schokkende veranderingen aanbrengt ten opzichte van zijn voorganger, maar zijn posse van planeet plunderende robots heeft me uiteindelijk over de streep getrokken

Wild Bastards is niet helemaal de game die ik had verwacht. Deze schurkachtige FPS van Blue Manchu is eigenlijk een vervolg op Void Bastards uit 2019, maar het verschilt op een aantal fundamentele manieren van de komische sci-fi shooter van de studio. Waar Void Bastards een System Shock-achtige shooter was met boardgame-achtige ruimteverkenning, is Wild Bastards een planeet-plunderende boardgame met arena-achtige vuurgevechten.

Het is een belangrijke accentverschuiving en in het begin had ik er een hekel aan. Niet alleen leek Wild Bastards datgene weg te nemen wat ik het leukst vond aan Void Bastards – het verkennen van verlaten ruimteschepen vol met vreemde vijanden en chaotische mogelijkheden – het leek er ook niet veel voor in de plaats te stellen. Maar dit bleek een voorbarige reactie. De accentverschuiving van Wild Bastards weerspiegelt nieuwe ideeën die het wil nastreven, en hoewel ik nog steeds sceptisch ben over sommige daarvan, zijn er andere waar ik erg enthousiast over ben.

Afbeelding

Voorproef van zomerspellen
We duiken diep in de populairste aankomende games van Summer Game Fest. Ga voor al onze artikelen naar GamesRadar’s What’s Hot 2024 hub.

Lees verder  GTA 6 trailer breakdown - 12 dingen die je misschien gemist hebt
Frenk Rodriguez
Hallo, mijn naam is Frenk Rodriguez. Ik ben een ervaren schrijver met een sterk vermogen om duidelijk en effectief te communiceren via mijn schrijven. Ik heb een diepgaande kennis van de game-industrie, en ik blijf op de hoogte van de nieuwste trends en technologieën. Ik ben detailgericht en kan games nauwkeurig analyseren en evalueren, en ik benader mijn werk met objectiviteit en eerlijkheid. Ik breng ook een creatief en innovatief perspectief in mijn schrijven en analyseren, wat helpt om mijn gidsen en recensies boeiend en interessant te maken voor de lezers. Dankzij deze kwaliteiten ben ik een betrouwbare bron van informatie en inzichten in de game-industrie geworden.