Waarom Assassin’s Creed Valhalla me overtuigde om terug te springen in Assassin’s Creed Unity

"Assassin's (Afbeelding tegoed: Ubisoft)

“Geen doelwit is onbereikbaar. Als je een zwak punt niet kunt vinden om uit te buiten, maak er dan een. Kans is overal, het is aan jou om het te grijpen.” Dit zijn de woorden van Pierre Bellec, de meestermoordenaar die me in de broederschap in Assassin’s Creed Unity brengt. Bellec bereidt me voor op mijn eerste grote moordmissie, en met deze woorden in gedachten, zoek ik naar manieren om de Notre-Dame-kathedraal te infiltreren en mijn doel te bereiken. Ik heb dit spel al iets minder dan zes jaar niet gespeeld, maar terwijl ik me een weg baan door een drukke straat om een ​​sleutel van een bewaker te stelen, moet ik eraan denken waarom ik hier weer terug ben na zoveel lang. Ik wil me ondergedompeld voelen in mijn rol als sluipmoordenaar met een kap, en er is geen betere manier om dat te doen dan door de black box-missies te ervaren die voor het eerst werden geïntroduceerd in Arno’s avonturen door Parijs tijdens de Franse revolutie.

Mijn verlangen om Unity terug te geven werd onverwacht aangewakkerd door de recente Assassin’s Creed Valhalla Siege of Paris DLC. De uitbreiding bevat infiltratiemissies, die Ubisofts gemoderniseerde versie zijn van de black box-missies uit Assassin’s Creed Unity uit 2014 en Syndicate uit 2015. Voor niet-ingewijden bieden deze missies je in wezen de vrijheid om je omgeving te verkennen en kansen te ontdekken die kunnen worden benut om het meeste uit je vaardigheden te halen. Door nuttige informatie te ontdekken, nuttige items te vinden of omleidingen te creëren, kun je paden openen om een ​​nogal stijlvolle en dramatische moord uit te voeren die meer memorabel is dan je standaard rugsteek. Dus, met de uitbreiding van Valhalla die mijn liefde voor deze stijl van missie opnieuw aanwakkerde, besloot ik terug te gaan naar waar het allemaal begon in Unity.

Het verleden is jouw speeltuin

Afbeelding 1 van 4

"Assassin's

(Afbeelding tegoed: Ubisoft) Afbeelding 2 van 4

"Assassin's

(Afbeelding tegoed: Ubisoft) Afbeelding 3 van 4

"Assassin's

(Afbeelding tegoed: Ubisoft) Afbeelding 4 van 4

"Assassin's

(Afbeelding tegoed: Ubisoft)Lees meer

"Assassin's

(Afbeelding tegoed: Ubisoft)

Assassin’s Creed Unity is misschien niet de beste in de serie, maar het is de meeste Assassin’s Creed die er is

Lees verder  Eigenaars van de Xbox Series X en S speelden bijna 3600 unieke games binnen 24 uur na de lancering
Lees verder  Call of Duty: Warzone Season 4 Battle Pass-trailer heeft een regenboogskin die ik absoluut nodig heb

In de eerste minuten van Assassin’s Creed Unity bevind je je in een soort virtueel portaal waar een stem je kennis laat maken met Abstergo: Helix, de software waarmee je momenten uit de geschiedenis kunt herbeleven. De verteller zegt: “het verleden is je speeltuin”, en ik kan geen betere manier bedenken om black box-missies te beschrijven. Door je de vrijheid te bieden om te beslissen hoe je het leven van je doelwit wilt beëindigen, is het infiltratiegebied echt een speeltuin waar je kunt experimenteren en vrij kunt bepalen welke route je neemt. Het zorgt er ook voor dat deze missies meer meeslepend aanvoelen, omdat het je het gevoel geeft dat je meer controle hebt over hoe de moord verloopt. Er is altijd een element van vrijheid geweest als het gaat om het uitschakelen van een doelwit in Assassin’s Creed, maar de missies in de stijl van een zwarte doos voelen aantoonbaar inventiever en bevredigender aan.

Terwijl ik buiten de Notre-Dame neerstrijk en een soldaat beneden in de gaten houd die waardevolle informatie heeft, evalueer ik het tafereel om me heen en let op andere mogelijkheden in de buurt. Sivert is de arme kerel die ik met mijn verborgen mes moet slaan, maar hij bevindt zich in het hart van de kathedraal met veel bewakers in de buurt. Aan het begin van elke missie als deze worden je doelen getoond, net als Valhalla’s kijk op infiltratiemissies, maar er zijn enkele belangrijke verschillen. Omdat het niet mogelijk is om een ​​raaf of adelaar te gebruiken om boven je hoofd te vliegen om je nuttige plekken te laten zien, schetst Unity enkele tips die je vertellen hoeveel ingangen je kunt vinden en gebruiken, evenals hoeveel unieke manieren je je kunt doden doelwit. In dit geval is er maar één unieke manier om Sivert kwijt te raken, en het is aan mij om uit te zoeken hoe.

Omdat het zo lang geleden is dat ik deze missie heb gedaan, voelt alles weer fris en nieuw, en ik word er helemaal in gezogen terwijl ik probeer uit te werken hoe ik de Notre-Dame binnen kan komen. Zodra ik een sleutel heb gevonden die een aantal toegangspunten hoog opent, stuit ik op een unieke kans om dicht bij mijn doelwit te komen, en ik kan nauwelijks wachten om te proberen het voor elkaar te krijgen. Zie je, Sivert gaat biechten in de kathedraal om te praten met een contact dat ik even eerder kwijt was, en nu ben ik degene die hem wat vrede zal brengen.

Lees verder  Valheim World Generator maakt het gemakkelijk om uw perfecte Vikingparadijs te vinden
Lees verder  Valheim World Generator maakt het gemakkelijk om uw perfecte Vikingparadijs te vinden

Ik ren langs de spanten van de Notre-Dame en beland in een al te handig geplaatste hooiberg beneden… Waarom een ​​hooiberg hier is, is een raadsel, maar ik klaag niet. Zodra ik mijn weg naar de naburige kraam sluip, dringt mijn verborgen mes met één druk op de knop door de openingen van het biechtstoelraam en treft Sivert met een dodelijke slag. Ik verlaat de biechtstoel en zie het bloed onder het gordijn van de afgesloten stal vandaan beginnen te sijpelen – het is tijd voor een snelle uitgang voordat de bewakers het pakken. Verdwijnend zonder een spoor achter te laten, kan ik niet anders dan genieten van wat er is gebeurd; dat is zeker een gedenkwaardige manier om mijn doel te bereiken. Nu de eerste moord achter me ligt, ren ik door de straten van Parijs en voel een golf van opwinding als ik denk aan het vooruitzicht om te herontdekken welke andere unieke kansen me te wachten staan ​​in toekomstige missies.

Leer geheimen en breng vrede

"Assassin's

(Afbeelding tegoed: Ubisoft)

Na de eerste paar missies heb ik het gevoel dat ik Unity weer onder de knie krijg, maar ik moet toegeven dat het nogal vreemd is om terug te keren naar een ouder item in de Assassin’s Creed-franchise. Nadat ik mezelf maandenlang in Assassin’s Creed Valhalla heb verdwaald, kan ik echt zien hoeveel de serie zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld en gegroeid, maar ik ben verrast door hoeveel ik geniet van het herontdekken van enkele functies van Unity. Natuurlijk, het is soms nog steeds een beetje slordig, de kaart is moeilijker te lezen dan sommige van de latere games, en de besturing kan lastig zijn – het crashte zelfs op me toen ik er weer in dook – maar het ziet er nog steeds geweldig uit de meeste van de tijd, en de moordmissies bieden een aantal interessante uitdagingen. Het is soms moeilijk te geloven dat het bijna zeven jaar geleden werd uitgebracht.

Een van de functies die ik erg op prijs stel, is de voortgangstracker van Unity, waarmee je missies die je eerder hebt gespeeld opnieuw kunt bezoeken om te zien of je alle optionele doelen kunt bereiken. Het is vooral handig als het gaat om de grote moordmissies, die aanvoelen alsof ze zijn ontworpen om opnieuw te worden gespeeld, omdat ze vaak verschillende manieren bieden om je doelwit uit te schakelen. Ik merk dat ik terugga naar missies om te experimenteren en te zien hoe ik de dingen anders zou kunnen aanpakken, en het is een functie die ik zou willen gebruiken in Assassin’s Creed Valhalla’s om gemakkelijk infiltratiemissies in Siege of Paris opnieuw te spelen.

Lees verder  Dit is hoeveel ruimte Ratchet and Clank: Rift Apart in beslag neemt op je PS5
Lees verder  Waar is Xur? Destiny 2 Xur-locatie en exoten 17 - 21 september

Ik kan niet zeggen dat ik ooit had verwacht dat de nieuwste uitbreiding van Assassin’s Creed Valhalla me zou overtuigen om Assassin’s Creed Unity opnieuw te spelen, maar gek ben ik er zeker niet van. Ondanks de ontvangst die Unity aanvankelijk bij de lancering ontving – problemen met optimalisatie en stabiliteit op alle platforms – herinner ik me nog dat ik al die jaren geleden genoten heb van mijn tijd met Arno, en het was een behoorlijk nostalgische trip down memory lane om terug te keren naar het avontuur in 2021. Zelfs met zijn gebreken, Unity heeft echt duidelijk gemaakt hoe geweldig de black box-missies waren en nog steeds zijn. En met de welkome terugkeer van deze manier van moorden in Valhalla’s Siege of Paris-uitbreiding, hoop ik dat de black box-missies in de toekomst blijven verschijnen.

Bekijk voor meer informatie onze ranglijst van de beste Assassin’s Creed-games.