(Afbeelding tegoed: EA)

Krijg meer geweldige teksten van Official Xbox Magazine

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Dit artikel is afkomstig uit Official Xbox Magazine, jouw gids voor Xbox One en met de binnenkant van Xbox One Series X. Abonneer je nu voor slechts $ 9 voor drie digitale uitgaven.

Voordat ik alle goo-goo ogen ga bekijken over Respawn’s actie-avontuur, een snelle disclaimer … Je moet waarschijnlijk alles negeren wat ik ga schrijven. Waarom? Omdat – en ik kan niet geloven dat ik dit openlijk toegeef – ik de Star Wars-prequels leuk vind. Ja, zelfs Attack Of The Clones. Het is duidelijk dat ik een paar Midi-chlorians tekortkom voor een volledige Padawan-picknick en moet onmiddellijk worden genegeerd door alle verstandige Force-fans.

Nog steeds hier? Wizard! Je bent zo vriendelijk om voorbij mijn bizarre tolerantie voor zowel Jar Jar Binks als mijn niet-ironische waardering van het acteervermogen van Hayden Christensen te kijken – pssst, hij is redelijk goed in Revenge Of The Sith en laat niemand je anders vertellen. Mijn hoofdman Anakin Skywalker is zeker een meer driedimensionale aanwezigheid op het scherm dan arme oude * vinkjes * Cal Kestis.

Deze goody Jedi-wegloper met twee schoenen is zo absurd saai dat ik absoluut niet alleen zijn naam op Wikipedia hoefde te zoeken. Nooope. Het enige dat mij aan hem interesseert? Hij ziet er een beetje uit als een vriend van mij … weliswaar een beetje meer gemberversie die veel beter is in het snijden van stormtroopers met een laserzwaard.

(Afbeelding tegoed: EA)

“Dit is een energiezwaard dat vrijwel elk materiaal in de melkweg kan doorsnijden.”

Ondanks deze ellendig saaie Force-wielder, heb ik het echt heel goed met Star Wars Jedi: Fallen Order. Het tempo is snel, ik graaf het ontwerp van de verschillende buitenaardse planeten en zwaaiende Hal … sorry, Cal’s lichtzwaard is een giller. Ik ben eigenlijk half verbaasd dat Respawn zo geweldig werk heeft geleverd met de strijd. Het was niet dat ik aan de gekke skillz van de studio twijfelde – Titanfall 2 en Apex Legends zijn geweldig. Nee, het heeft meer te maken met bijna elke vorige Star Wars-titel die volkomen geen recht doet aan de machtsfantasie van het meest iconische wapen van een ver, ver weg sterrenstelsel.

Lees verder  Neem nu wat PS4- en Xbox One-games mee voor uitstekende prijzen bij Amazon

In dit licht was mijn gebrek aan vertrouwen zowel verontrustend als volledig gerechtvaardigd. Het enige spel dat ik zou beweren dat goede sabel gaf voordat Fallen Order was de uitstekende Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast. Boxy en een beetje flauw volgens moderne normen, leverde het toch de meest overtuigende gespannen zwaardgevechten in elk spel dat ik ooit heb gespeeld. Wat Outcast begreep, en wat Fallen Order (meestal) krijgt, is dat een lichtzwaard geen verheerlijkt gloeiend stokje mag zijn.

Verlicht de weg

(Afbeelding tegoed: EA)

Dit is een energiezwaard dat vrijwel elk materiaal in de melkweg kan doorsnijden. Je zou geen enkele imperiale lakei zes of zeven keer in het gezicht moeten bashen voordat ze afscheid nemen. In het avontuur van Kyle Katarn draait 95% van een lichtzwaard showdown helemaal om jockey voor positie.

Zodra je die cruciale parry maakt die je het venster geeft om je Sith-tegenstander daadwerkelijk te slaan, is het gevecht gewonnen. Deze magische ruimtewizard-zwaarden kunnen en moeten in staat zijn om vijanden in tweeën te snijden met een enkele veegbeweging, en hoewel de Dark Souls-neigingen van Fallen Order duidelijk betekenen dat veldslagen niet worden beslecht met een enkele slag, kopen op zijn minst squishy stormtroopers meestal de (vocht) boerderij met een klap.

Of het nu gaat om moeiteloos blasterrondes afbuigen of langs muren rennen als een Force-gevoelige Prince Of Persia, Respawn heeft absoluut de Jedi power fantasy genageld. Oké, dus de Wookiees zien er vreselijk uit en Cal is zo saai, hij kan net zo goed een stuk selderij zijn (met echt goed haar), maar de kerngevechten van Fallen Order maken dit een avontuur waar ik graag mijn avonden aan wil wijden. Als je me nu wilt excuseren, ik ga Revenge Of The Sith voor de 17e keer bekijken.

Bespaar vandaag tot 54% op een officieel print- en digitaal abonnement van Xbox Magazine