Returning to Dragon Age: Origins voelt als thuiskomen, en het helpt me bij het navigeren door verdriet

"Dragon (Afbeelding tegoed: BioWare)

Ik hoor het bekende geluid van het gebrul van de draak terwijl het op het scherm spat. De titel voor Dragon Age: Origins landt met een metaalachtig geluid net voordat het opstartmenu me lijkt te verwelkomen, alsof ik voor de deur sta van een huis dat ik zo goed ken. Dan, terwijl ik naar een intro-film kijk die ik zo vaak eerder heb gezien, neemt het zware gevoel dat over me hangt voor het eerst in weken een beetje af.

We hebben allemaal die spellen die we zo vaak hebben gespeeld dat we ze als onze broekzak kennen. Weet je, de spellen die je talloze uren hebt verkend totdat je de virtuele wereld en de straten van je geboorteplaats kent. Je leert welke vijanden op de loer liggen en hoe je ze kunt verslaan, welke missies tijdens je reis nog moeten worden voltooid en welke keuzes je moet maken. Je hebt zelfs een aantal gesprekken en alle beats van het verhaal onthouden, net als de manier waarop je alle woorden van je favoriete liedje kent nadat je het herhaaldelijk hebt afgespeeld. Met games als deze is het opnieuw spelen als thuiskomen.

De afgelopen weken zijn doorspekt met verdriet na een plotseling verlies van het gezin. Dit is de eerste keer dat ik zoiets heb meegemaakt, en het proberen om ermee in het reine te komen, weg van mijn dierbaren, heeft het des te moeilijker gemaakt. Het is allemaal zo nieuw en fris, en ik merk nog steeds dat ik het gevoel heb dat ik het van buitenaf ervaar terwijl ik naar binnen kijk … Alsof ik niet meer echt aanwezig ben in het moment. Dus op een bijzonder zware dag keerde ik terug naar de Dragon Age-serie – een drietal games die ik zo goed ken dat ze mijn virtuele thuis weg van huis zijn geworden – en ontdekte dat Thedas me de ruimte gaf om te ademen en alles in werkelijkheid te verwerken. .

Lees verder  Monster Hunter Stories 2 krijgt een verrassende pc-poort en een releasedatum in juli

Swooping is eigenlijk goed

"Dragon

(Afbeelding tegoed: BioWare)

Ik heb door de jaren heen zoveel tijd besteed aan het spelen van de Dragon Age-serie, en Dragon Age: Origins was de eerste game die me volledig opslokte. Ik speelde het voor het eerst terug begin 2010, toen ik ongeveer 17 jaar oud was; Ik was zo onzeker en bang over wat de toekomst voor mij in petto had, maar toen ik verdwaalde in het verhaal en de setting van Fereldan, was ik er meer dan ooit van overtuigd dat ik op de een of andere manier betrokken wilde zijn bij de wereld van videogames. Ik kijk er vaak op terug als de game waardoor ik echt verliefd werd op het RPG-genre. Ik heb het sindsdien vele, vele keer gespeeld en heb mezelf met hetzelfde soort allesverslindende enthousiasme in Dragon Age 2 en Dragon Age: Inquisition gestort.

Lees verder  Sony werkt naar verluidt aan "meerdere aankomende pc-poorten" van PlayStation-exclusives

Elke game heeft veel voor me betekend en de serie heeft een hoekje van mijn hart opgeÃĢist. In zekere zin hoopte ik, door terug te keren naar Dragon Age temidden van verdriet en een toenemend gevoel van hulpeloosheid, dat ik me weer als mijn oude zelf zou gaan voelen. Dat ik misschien de controle zou kunnen terugwinnen en me een beetje lichter zou gaan voelen. Ik merkte dat ik dacht dat als ik op dit moment niet echt zo aanwezig kan zijn, het zijn in Thedas – een plek waar ik actief iets kan doen – me zou kunnen helpen door mijn gevoelens te navigeren … of op zijn minst wat broodnodige comfort. Dus, met het verlangen om me thuis te voelen, dook ik weer terug in Dragon Age: Origins.

Ik vind mezelf in Ferelden

"Dragon

(Afbeelding tegoed: BioWare) Meer lezen

"Dragon

(Afbeelding tegoed: BioWare)

Hier is alles wat we tot nu toe weten over onze aanstaande terugkeer naar Thedas in Dragon Age 4 .

Een van de belangrijkste redenen waarom ik zo diep verbonden ben met Dragon Age is te danken aan de metgezellen die je onderweg tegenkomt. Van Alistair in Origins tot Varric, Isabela en Fenris in Dragon Age 2, en Dorian en Cassandra in Dragon Age: Inquisition, ik ben verliefd geworden op de cast van personages die rijkelijk zijn vormgegeven met hun eigen unieke persoonlijkheden en idealen. Ik herinner me nog dat ik Alistair voor het eerst ontmoette in Origins en hoe gehecht ik raakte aan zijn karakter, met zijn sympathieke persoonlijkheid en gevoel voor humor. Als een mede Grey Warden die je helpt te vechten tegen de Blight, ga je samen tegen onmogelijke kansen op en krijg je al heel vroeg te maken met verraad en tragedie.

Lees verder  Dit Master Chief GPS-spraakpakket is echt geweldig

Alistair weer zien, samen met Leliana, Wynne, Morrigan, Zevran en de rest van de metgezellen was als hereniging met oude vrienden, en het was enorm geruststellend om gewoon wat tijd in het kamp door te brengen om met hen te praten en hun persoonlijke verhalen opnieuw te beleven. De verschillende locaties waar ik me waagde, voelden ook aan als oude trefpunten die ik al een tijdje niet had gezien, en voor het eerst in dagen dacht ik niet aan alle dingen die ik niet kon doen of liet ik me overweldigen door zware gevoelens. Ik was in plaats daarvan verdwaald in Ferelden en opnieuw ingehaald in een zoektocht om de Darkspawn te verslaan en de dag te redden. Van te veel tijd besteden aan het kiezen van dialoogopties tot het reizen over de kaart, ik merkte dat ik zelfs om dezelfde grappen lachte op een moment dat ik niet dacht dat glimlachen zelfs maar een mogelijkheid was.

Lees verder  Dit Master Chief GPS-spraakpakket is echt geweldig

Afbeelding 1 van 5

"Dragon

(Afbeelding tegoed: BioWare) Afbeelding 2 van 5

"Dragon

(Afbeelding tegoed: BioWare) Afbeelding 3 van 5

"Dragon

(Afbeelding tegoed: BioWare) Afbeelding 4 van 5

"Dragon

(Afbeelding tegoed: BioWare) Afbeelding 5 van 5

"Dragon

(Afbeelding tegoed: BioWare)

Mijn terugkeer naar waar mijn liefde voor de serie allemaal begon met Origins herinnerde me eraan hoeveel ik geniet van het schrijven en het gevoel van wereldopbouw, en zelfs nu blijft het me vasthouden en me vervoeren naar een fantastische wereld waar ik weg kan komen van alles voor een tijdje. Een plek waar ik sterk kan zijn. Ondanks de grote ontberingen die je doormaakt als Grey Warden in Origins, blijf je vechten voor een betere toekomst voor Fereldan, omringd door metgezellen die vrienden kunnen worden. Het herinnert er ook aan dat er altijd hoop is dat de dingen beter zullen worden.

Onlangs ben ik erachter gekomen dat er geen “juiste manier” is om met nieuws om te gaan dat de vloer onder je vandaan trekt en dingen in perspectief plaatst op een manier die alleen door verlies kan. Door mezelf te verliezen in een spel dat ik zo goed ken, vond ik mezelf op de een of andere manier weer. Door een held te worden die moedig zou kunnen zijn, zou ik op de een of andere manier de weg terug kunnen vinden om me een beetje meer samen te voelen. Het is geruststellend om te weten dat als ik ooit het gevoel heb dat ik mezelf verlies, Dragon Age en de personages die de wereld bewonen er altijd zullen zijn, wachtend tot ik verder ga waar ik was gebleven.

Lees verder  Sony werkt naar verluidt aan "meerdere aankomende pc-poorten" van PlayStation-exclusives

Bekijk naast Dragon Age 4 ook deze lijst met Nieuwe games 2021 om naar uit te kijken.