May Calamawy introduceert ons aan haar Moon Knight -personage Layla, je nieuwe favoriete toevoeging aan de MCU

"Moge (Afbeelding Credit: Getty Images)

Je hebt alles gehoord over de held van Oscar Isaac in Moon Knight, de nieuwste aflevering op kleine schermbladen van de MCU-leer nu May Calamawy kennen, die Layla speelt. Ze is een wilskrachtige archeoloog met een echt rechtvaardigheidsgevoel en ze markeert het eerste grote Arabische personage in het Marvel Cinematic Universe. Een figuur uit het verleden van Marc Spector, ze wordt een bondgenoot voor hem en zijn alter ego, Steven Grant, nadat het paar elkaar in de tweede aflevering ontmoet. Maar wees niet voor de gek gehouden, op geen enkel moment speelt ze tweede viool – Layla staat haar grond en beweert zichzelf als een kracht om rekening mee te houden in de MCU.

GamesRadar+ ging zitten met een enthousiaste calamawy in Londen om te praten over deelname aan de MCU, Midden-Oosterse vertegenwoordiging op het scherm en samen met co-sterren Isaac en Ethan Hawke. Hier is de volledige Q&A, bewerkt voor lengte en duidelijkheid.

"Moge

(Afbeelding krediet: Marvel Studios)

was je in Marvel voordat je in Moon Knight werd gegoten?

May Calamawy: besloot ik in 2020 in 2020 alle wonderen te zien en mijn vriendje was als: ‘Laten we ze in volgorde van chronologisch verhaal bekijken.’ Dat deden we, en toen, toen ik klaar was, kreeg ik deze auditie. Terwijl we ernaar keken, dacht ik: ‘Ik wou dat ik in zoiets als dit kon zijn.’ Het is echt gek dat we hier zijn.

Wat sprak u het meest aan over Layla als personage?

MC: Ik ben nog steeds in deze eerste fase van mijn carrière, waar Arabisch zijn een beetje een verantwoordelijkheid is. Voor een project als de MCU, dat ik zoveel respecteer wat er al is gedaan, en om het als een gezin binnen te kunnen, maar om diversiteit te introduceren, wat echt een universum vormt, betekende veel voor mij om in staat te zijn om in staat te zijn om dat te vertegenwoordigen. Ik voel me zo bevoegd om alle vrouwen te bekijken, en ik had altijd zoiets van: ‘Ik weet niet of ik dit sterke, uiterlijk assertieve soort persoon ben.’ Ik wilde die uitdaging om dat te kunnen portretteren.

Hoe interpreteer je de relaties van Layla met Marc en Steven, en hoe denk je dat je aan Steven wordt geïntroduceerd haar beïnvloedt?

MC: Ik ga proberen geen spoilers te geven, maar ze heeft een meer gecompliceerde relatie met Marc. Ze kennen elkaar al een tijdje en hij wordt meer bewaakt als een persoon. Ze wordt op zijn beurt een beetje om hem heen bewaakt. Maar ze vullen elkaar op een bepaalde manier aan. En dan Steven, hij is lief en ze is nieuwsgieriger als ze hem ontmoet. Er is veel van die nieuwsgierigheid en niet zoals: ‘Wie ben je in godsnaam? Wat doe jij?’ Maar meer, ‘wat is er aan de hand? Is deze persoon oké? ‘

Lees verder  7 Nieuwe Netflix, Amazon, Disney Plus, HBO Max en Hulu -films en shows om dit weekend te streamen

"Moge

(Afbeelding krediet: Marvel Studios)

Hoe was het om met Oscar Isaac te werken?

MC: geweldig. In het begin was ik echt geïntimideerd door beiden [Isaac en co-ster Ethan Hawke] en ik probeerde heel cool te handelen, alsof ik alles wist. En dan zijn er zoveel momenten waarop ik iets doms deed, en hij zou me uitlachen, en toen begon ik mezelf ook voor de gek te houden, en toen voelde ik me comfortabeler. En ik ben zo’n goofy persoon, ik realiseerde me dat ik er tussenin moet zijn om mijn energie op te houden, en hij zou me daar ontmoeten, ook al had hij zo’n intense rol. En dan, wanneer wij drieën samen waren, zouden we gewoon spelen, en dat is een echt heel coole situatie. Beiden hebben me gemachtigd. Ze merkten dat ik in het begin geïntimideerd was en ze duwden me om ruimte te nemen, wat ook niet altijd het geval is bij acteurs.

anders dan werken met Oscar en Ethan, hoe was het aan het filmen? Moet je veel trainen voor de stunts?

mc: ik heb drie maanden per dag twee maanden getraind, omdat ik twee uur met een stuntteam werkte, en toen werd mijn personal trainer overgevlogen en hij trainde me een uur Traineerde me tijdens het project en bleef bij me voor scènes om me op te warmen. De stunttraining heeft me echt geholpen Layla te ontdekken, met hoeveel ze me hebben geduwd en ze zouden me geen outs geven. Ik ontwikkelde die persoonlijkheid waar ik gewoon wist dat ik het moest doen, wat voor soort obstakel ze me gaven, en ik had zoiets van: ‘Oh, dit is Layla. Layla gaat er gewoon voor. ‘

Is er een bepaalde scène die dat echt voor u omvat?

MC: Ja, ik wil niets weggeven, maar een paar van de meer fysieke scènes.

Iets dat tijdens de show behoorlijk gangbaar is, zijn de ideeën van rechtvaardigheid en vergelding, en hoe ze verschillende dingen betekenen voor verschillende karakters. Wat denk je dat ze voor Layla maken?

MC: Layla is iemand die voor de mensen is. Ze is een archeoloog en ze heeft een sterk beeld van wat het betekent om gekoloniseerd te worden als het gaat om artefacten, en wat van mensen is, wat moet worden teruggegeven aan een land en weet je, de geschiedenis is ook echt voor mensen uit het land Om te genieten en hoe ze het bekijkt, toch. Maar ze is ook ethisch dubbelzinnig. Dit zijn zoveel dingen waar we over hebben gesproken, ik weet niet hoeveel we zullen kunnen zien omdat het niet echt haar verhaal is. Maar ik waardeer dat ze een sterke uitzichten heeft en over het algemeen het juiste wil doen. Ze gaat niet met het systeem werken.

Lees verder  Hoe de verdedigers saga te bekijken op orde op Disney Plus

Wat kun je zeggen over de manier waarop de serie eindigt? En is er iets waar je op kunt wijzen voor wat we van Layla kunnen verwachten als het seizoen afloopt?

MC: Ik weet niet hoe aflevering 6 is. Ik hoorde dat er veel veranderingen zijn, alsof ze dingen hebben geschud. Ik weet eigenlijk niet hoe het eindigt. Ik zou zeggen dat haar boog verward en een beetje op hun hoede begint. En dan blijven we haar gewoon zien binnenkomen, alsof we meer in zichzelf staan.

Wat zou je het volgende willen zien voor Layla? Of dat nu seizoen 2 is of een crossover met andere Marvel -personages – heb je een ideale crossover die je graag zou zien?

MC: Ik zou haar graag met alle vrouwen zien. Ik hou daarvan. Ik hou ook van Doctor Strange. Ik hou van de mystiek daarin. En ik hou van Korg. Alles wat Taika Waititi.

Wat was je favoriete onderdeel van het werken aan de show?

MC: Mijn favoriete onderdeel was de samenwerking met iedereen. We brachten zes uur door aan elke aflevering die zich ontwikkelde en doorging en het herschrijven van onderdelen, en dat voelde als een droom. Het was alsof we op een bepaalde manier een toneelstuk ontwikkelden. Vóór elke aflevering zouden we zitten en door de lijnen gaan, want als je een beetje ergens anders verandert, moet je daar naar kijken, en die aandacht voor detail was als een studie voor mij, waarvan ik hoop dat ik kan blijven nemen Aan. En over het algemeen alleen de relaties die ik op de set heb gemaakt met het stuntteam, met Oscar en Ethan, Mohamed [Diab, hoofddirecteur], Aaron [Moorhead, co-directeur] en Justin [Benson, co-directeur] en Grant [Curtis, Uitvoerend producent], zoals ik wil dat ik verder wil gaan.

was er een behoorlijk nauwe samenwerking tussen u en de regisseur, de scenarioschrijvers, in termen van het ontwikkelen van het personage?

MC: Ja, we hadden Peter Cameron en Sabir Pirzada, ze waren altijd bij ons. Ik zou zeggen: ‘Oké, we moeten deze lijn veranderen. Wat doe ik erin? ‘ En ze zouden heel snel denken en helpen, en het was zo nuttig om ze in de buurt te hebben. En Mohamed, als Egyptenaar, was er altijd en vocht voor Layla. Hij wilde echt dat ze het Midden -Oosten zou vertegenwoordigen en wilde dat ze een sterke vrouw zou zijn. We wilden niet dat ze gewoon in dienst was van de man, ook al is het het verhaal van Moon Knight. Het was echt belangrijk voor ons om haar eigen reis te hebben en het verhaal niet te vertellen van een vrouw die gewoon gered werd. Elke keer dat ik een gevoel had of iets niet goed voelde, zou ik met ze allemaal gaan praten en we zouden erachter komen. Niets was als: ‘Nou, dit is precies hoe het is.’ En dat is echt cool.

Lees verder  Netflix moet stoppen met het annuleren van shows voordat ze hun volledige potentieel bereiken

denk je dat deze show alleen had kunnen zijn gemaakt met een Egyptische regisseur?

MC: 100%. We hebben het Midden -Oosten niet genoeg vertegenwoordigd om, naar mijn mening, gewoon iemand toe te staan ​​erover te schrijven. Omdat wanneer ze dat doen, als Arabieren geïrriteerd raken, we zullen zeggen dat ‘dat is niet echt.’ Maar het is niet hun schuld, ze zijn daar niet vandaan. De verantwoordelijkheid is aan ons om echt te delen.

Moon Knight gaat op 30 maart in première op Disney Plus met nieuwe afleveringen na wekelijks. Bekijk onze gids voor Marvel Fase 4 voor meer informatie over de MCU.

Emily Garbutt

  • (opent in nieuw tabblad)

Ik ben een entertainmentschrijver hier bij GamesRadar+, die alles over film en tv-gerelateerd over de totale film- en SFX-secties behandelt. Ik help je het laatste nieuws en ook ook af en toe een functie te brengen. Ik heb eerder geschreven voor publicaties zoals HuffPost en I-D na het behalen van mijn NCTJ-diploma in multimedia-journalistiek.