(Afbeelding tegoed: Getty)

Van alle acceptatiespeeches op de Oscars was die van Joaquin Phoenix misschien wel het meest puntig. De acteur, die de prijs voor beste hoofdrolspeler kreeg voor zijn optreden in Joker, maakte van de gelegenheid gebruik om ons bewust te maken van onze behoefte aan gelijkheid, of het nu geslacht, ras of dier is. Hij verwees naar de praktijk van de landbouwindustrie om koeien kunstmatig te insemineren om hun melk vervolgens voor commerciële doeleinden te gebruiken. Hij bracht ook hulde aan zijn overleden broer, River, die in 1993 overleed.

Bekijk of lees hieronder de Oscars speech van Joaquin Phoenix volledig.

Een emotionele Joaquin Phoenix besluit zijn acceptatietoespraak door zijn broer River Phoenix te herinneren: “Toen hij 17 was, schreef mijn broer deze tekst. Hij zei: ‘Ren met liefde te hulp – en vrede zal volgen.'” Https: // t .co / 8kz7m5vtnF #Oscars pic.twitter.com/rg89eYCyLKFebruari 10, 2020

“Ik ben nu zo dankbaar. Ik voel me niet verheven boven mijn collega-genomineerden of wie dan ook in deze kamer, omdat we dezelfde liefde delen – dat is de liefde voor film. En deze vorm van expressie heeft me de meest buitengewone leven. Ik weet niet waar ik zonder zou zijn. Maar ik denk dat het grootste geschenk dat het me heeft gegeven, en veel mensen in [deze industrie] is de gelegenheid om onze stem te gebruiken voor de stemlozen.

“Ik heb nagedacht over enkele van de schrijnende problemen waar we collectief mee te maken hebben. Ik denk dat we soms het gevoel hebben of het gevoel krijgen dat we verschillende oorzaken voorstaan. Maar voor mij zie ik gemeenschappelijk. Ik denk of we het gaat over genderongelijkheid of racisme of queer rechten of inheemse rechten of dierenrechten, we hebben het over de strijd tegen onrecht.

“We hebben het over de strijd tegen de overtuiging dat één natie, één volk, één ras, één geslacht, één soort, het recht heeft om een ​​andere straffeloos te domineren, gebruiken en controleren.

“Ik denk dat we erg losgekoppeld zijn geraakt van de natuurlijke wereld. Velen van ons maken zich schuldig aan een egocentrisch wereldbeeld, en we geloven dat we het centrum van het universum zijn. We gaan de natuurlijke wereld binnen en plunderen het voor zijn middelen.

Lees verder  Nieuwe regisseur van Planet of the Apes plaagt trilogische follow-up: \

“We voelen ons het recht om een ​​koe kunstmatig te insemineren en haar baby te stelen, hoewel haar angstkreten onmiskenbaar zijn. Dan nemen we haar melk die bedoeld is voor haar kalf en we stoppen het in onze koffie en onze ontbijtgranen.

“We vrezen het idee van persoonlijke verandering, omdat we denken dat we iets moeten opofferen; om iets op te geven. Maar mensen op ons best zijn zo creatief en inventief, en we kunnen veranderingssystemen creëren, ontwikkelen en implementeren die gunstig zijn voor alle levende wezens en de omgeving.

“Ik ben mijn hele leven een schurk geweest, ik ben egoïstisch geweest. Ik ben soms wreed geweest, moeilijk om mee te werken, en ik ben dankbaar dat zovelen van jullie in deze kamer me een tweede kans hebben gegeven. Ik denk dat dat is wanneer we op ons best zijn: wanneer we elkaar ondersteunen. Niet wanneer we elkaar opheffen voor onze fouten uit het verleden, maar wanneer we elkaar helpen groeien. Wanneer we elkaar opvoeden; Wanneer we elkaar begeleiden naar verlossing.

Toen hij 17 was, schreef mijn broer [River] deze tekst. Hij zei: “ren met liefde en vrede te hulp.”

De Oscars-ceremonie was vol verrassingen, waaronder een Best Picture-overwinning voor Parasite. Hier is de volledige Oscars 2020 winnaarslijst.