Hogwarts Legacy zou een les kunnen leren van het moraliteitssysteem van Fable

“Juist”, de Lady Bristles in een breed Lancastrisch accent zoals mijn kleine held haar vertelt over de ontrouw van haar man in Fable. “Ik ga hem veranderen in balverine -eten!”

Omdat ze me bedankt voor mijn vriendelijkheid en marcheert om haar partner een goede Earful te geven, verschijnt sommige tekst op het scherm om me te informeren dat ik zojuist mijn eerste goede daad heb uitgevoerd door de ontrouwe echtgenoot uit te roeien. Het is een actie die mijn morele kompas net enigszins in de richting van het goede en deugdzame heeft gestoten, iets dat een constante push en trek zal zijn tijdens mijn tijd in fabel terwijl mijn acties de gevolgen vertonen.

20 jaar later in Hogwarts Legacy zijn er geen dergelijke gevolgen te zien. Ik ben smerig voor mijn collega’s, liberaal met mijn gebruik van onvergeeflijke vloeken, en doe het absolute het meest om verschrikkelijk te zijn, hoewel het spel me niet slecht laat zijn. Fable ziet er misschien een verdomd uitzien minder flitsend uit, maar het is duidelijk: het ontbreken van een moraliteitssysteem is een gapende wond in Hogwarts Legacy, en dat maakt fable memorabel tot op de dag van vandaag.

Laatste Oordeel

"Fable

(Afbeelding krediet: Lionhead) Metgezel vrede

"Hogwarts

(Afbeelding krediet: Avalanche -software)

Hogwarts Legacy miste een truc door niet meer te doen met zijn metgezellen

De afwezigheid van een moraliteitssysteem in Hogwarts Legacy, een RPG waar je inderdaad donkere magie kunt leren en het tegen je vijanden kunt gebruiken, was geen toeval. Toen we gingen zitten met de verhalende regisseur Moira Squier en hoofdontwerper Kelly Rowland, vertelden ze ons dat “dit belangrijk was omdat het afkomstig was van een plaats van niet-oordelende door de game-makers.” Maar waarom stelden ze authentieke, in-game consequenties gelijk aan ontwikkelaars oordeel tegen de speler? Dit is zeker niet het geval in Fable.

Terwijl ik voor het eerst het koninkrijk Albion stapte om het koninkrijk Albion te verkennen als iemand die 30 duwt, begreep ik waarom Fable nog steeds wordt bewonderd tot op de dag van vandaag. Met elke in-game beslissing die de macht vasthoudt om u van goed naar kwaad te beïnvloeden, is er een onmiskenbaar gewicht voor elk moment. Moet je vechten voor de bandieten tegen de mensen van Orchard Farm (dorpelingen zijn tenslotte veel gemakkelijker te doden dan slechteriken), of ga je het goed doen bij het gilde van de held? De keuze is van jou, maar de gevolgen van je acties worden duidelijk gemaakt. Dat gezegd hebbende, het spel beoordeelt je niet zoveel voor je acties als het is een nieuw pad om volledig te leunen op het soort held dat je wilt zijn.

Lees verder  Hoe je Destiny 2 Vexcalibur kunt krijgen en de Avalon -missie voltooit

In Fable, terwijl u uw reputatie opbouwt als goed, slecht of neutraal, verandert uw uiterlijk ook. Degenen van een goede uitlijning zullen merken dat ze engelachtig blond haar ontspruiten terwijl hun ogen een rampzalige hemelblauw worden. Omgekeerd moeten de die ervan streeft om het pad van het kwaad te betreden verwachten dat hoorns uit hun voorhoofd groeien, hun haar donkerder worden en hun ogen rood in hun kassen verbranden. Natuurlijk, er is iets unieks ongemakkelijk aan de Arische beloften om een ​​goede kerel te spelen, maar ik geniet wel van het concept van moralistische gevolgen die zich uitstrekken om niet alleen op te nemen hoe dorpelingen op je reageren, maar hoe je er eigenlijk uitziet. Het is een visuele weergave van waar je in de ogen van je collega’s staat, wat betekent hoe ze je zien in de in-game wereld-en ondanks wat het Legacy-team van Hogwarts misschien heeft gevreesd, denk ik niet dat fable ontwikkelaar Lionhead Studios oordelen ons in het minst. We zijn tenslotte slecht omdat we ervoor hebben gekozen te zijn, dus dat is heel erg voor ons.

Het moraliteitssysteem van dat Fable is niet perfect. Terwijl je vaardigheidspunten besteedt om je jonge held op te ruimen en je karaktermodel te zien transformeren, word je rimpels en oud en worstel je om over te komen. Er zijn manieren om het verouderingsproces om te keren, zoals het opofferen van dorpelingen of zelfs je eigen echtgenoot in de kapel van skorm. Dit is eigenlijk minder slecht in het spel dan het scheiden van je vrouw of echtgenoot, wat bizar klinkt, maar hey: het zijn de middeleeuwse tijden, en het feit dat je ze helemaal kunt scheiden, is behoorlijk progressief als je erover nadenkt. Soort van. Misschien zullen de dingen er een beetje anders uitzien in Fable 4, maar ik hoop zeker dat ontwikkelaarsplayground -games trouw blijven aan het robuuste moraliteitssysteem.

Het is mijn spel en ik zal gemeen zijn als ik dat wil

"Hogwarts

(Afbeelding krediet: Avalanche -software)

We zijn slecht omdat we ervoor hebben gekozen te zijn, dus dat is heel erg op ons

Twee decennia en later een beetje technologische vooruitgang, heeft Hogwarts Legacy zijn debuut gemaakt. De magische RPG neemt ons terug in de tijd om Pre-Potter Hogwarts te vóór Potter, waardoor we ons eigen karakter kunnen creëren, spreuken op school kunnen leren en een mysterieus verhaal in het proces kunnen ontrafelen. Maar hoe verbluffend de wereld ook is om te verkennen, iets over Hogwarts Legacy voelt vlak en oneerlijk aan. Totdat ik Fable voor het eerst oppakte, kon ik absoluut niet achterhalen waarom.

Lees verder  Nieuwe Dragon Age Comic Looks Emised om te beantwoorden wat Solas van plan is in Dreadwolf

Als het gaat om het gebruik van magie in gevechten, verslaat Hogwarts Legacy duidelijk Fable. Maar wacht even, gaan mijn leraren echt niet reageren als ik probeer Avada Kedavra een oefenpop direct naast hen? Zal ik echt worden vrijgelaten voor het werpen van een onvergeeflijke vloek op schoolterreinen met weinig meer dan een strenge waarschuwing van mevrouw Kogawa? Ja, eigenlijk, want zoals Squier en Rowland ons vertelden in onze Legacy Preview van Hogwarts, “hebben we geen moraliteitssysteem dat [de speler] straft.”

Als dat in Fable was gebeurd, zou ik waarschijnlijk ongeveer 100 reputatiepunten hebben verloren en zwaar zijn gevallen in de slechte kant van de sporen. Een nors bewaker zou me ervoor hebben geroepen, de dorpelingen zouden in paniek raken en ik zou uiteindelijk op de een of andere manier moeten antwoorden op mijn misdaden. Uit angst voor onze frustratie omdat we te horen krijgen dat we ons slecht gedragen, heeft lawine -software in wezen een wereld gecreëerd waar niets echt belangrijk is omdat je gewoon zo krachtig bent. Regels zijn van toepassing voor iedereen in Hogwarts Legacy behalve jij, omdat je een magische tiener bent met toegang tot oude krachten en dat is blijkbaar genoeg om je een gratis pass te geven als voor altijd een klootzak zijn.

Je kunt het niet helpen, maar het gevoel hebben dat het spel je op een armlengte houdt uit angst om overstuur te veroorzaken, en de onderdompelingsfactor lijdt als gevolg daarvan. Zoals Josh West van GamesRadar in zijn Legacy Review in Hogwarts zei: “Het ontbreken van enige redelijke reactie op uw acties, tast elke essentie van rollenspel verder uit.” Ik had nooit gedacht dat ik zou smeken om detentie, maar hier zijn we. Er is zoveel potentieel voor een intuïtief moraliteitssysteem in Hogwarts Legacy dat ik alleen maar kan hopen dat Avalanche een blad uit het boek van Fable haalt als het gaat om het maken van wat DLC.

Hier zijn nog wat games zoals Hogwarts Legacy voor een heksachtige ole -tijd.

Frenk Rodriguez
Hallo, mijn naam is Frenk Rodriguez. Ik ben een ervaren schrijver met een sterk vermogen om duidelijk en effectief te communiceren via mijn schrijven. Ik heb een diepgaande kennis van de game-industrie, en ik blijf op de hoogte van de nieuwste trends en technologieën. Ik ben detailgericht en kan games nauwkeurig analyseren en evalueren, en ik benader mijn werk met objectiviteit en eerlijkheid. Ik breng ook een creatief en innovatief perspectief in mijn schrijven en analyseren, wat helpt om mijn gidsen en recensies boeiend en interessant te maken voor de lezers. Dankzij deze kwaliteiten ben ik een betrouwbare bron van informatie en inzichten in de game-industrie geworden.