Hideo Kojima praat Konami-breuk: “Ik dacht dat ik alles kwijt was”

Toen Hideo Kojima Konami verliet – het bedrijf waar hij zijn naam maakte met de Metal Gear Solid-serie – was het de wedstrijdwereld die het dichtst bij een beroemdheidswisseling kwam. Er gingen geruchten rond over de exacte redenen en details van de scheiding, maar Kojima sprong snel terug, blijkbaar ongedeerd. Nu, op het podium met Death Stranding-ster Norman Reedus en zijn vriend (en maker van The Game Awards), Geoff Keighley, onthult hij meer over hoe het voelde om te beginnen bij 51.

“Ik was 30 jaar bezig met het maken van spellen en ik had er veel vertrouwen in om games te maken, maar ik had niets om mee te beginnen,” zei Kojima. “Het was vanaf nul, geen kantoor, geen personeel, geen materialen of dingen om aan te werken, geen machines.”

“Ik dacht dat ik alles kwijt was, maar ik ontdekte dat ik veel connecties had, zoals Sony-mensen, zoals Norman [Reedus], zoals Geoff [Keighley]. Ik wilde echt opnieuw contact maken met deze mensen waarvan ik dacht dat ze echt belangrijk waren .”

Die connecties, ook met Reedus (met wie hij bij Konami aan een Silent Hills-game had gewerkt) en Hollywood-regisseur Guillermo Del Toro, zouden de sleutel zijn tot het idee dat Death Standing werd, nog voordat het concept op papier stond.

“Het was heel moeilijk om vanaf nul te beginnen, maar ik begreep langzaam dat ik niets verloor,” herinnerde Kojima zich. “Het was niet echt moeilijk, ik had veel geluk omdat ik al deze connecties had … Gewoonlijk, met een persoon die in Hollywood werkt, als ik uitleg wat ik denk in mijn hoofd, zouden ze nooit ‘OK’ zeggen tegen er in zitten, maar ik ben heel blij dat ze dat hebben gedaan. Mads Mikkelsen was hetzelfde, ik legde het mondeling uit en hij zei: ‘Oké, ik zal erin.’ De president van Mads ‘bureau zei dat het de eerste keer was dat hij ja had gezegd zonder enig conceptblad.’

Tijdens het gesprek hebben Kojima en Reedus ook nieuwe details over Death Stranding laten vallen en hoe al haar spelers verbonden zouden zijn. Daarover kun je meer lezen hier.

Lees verder  Assassin's Creed Valhalla-tatoeages waren bijna geknipt voor historische nauwkeurigheid