(Afbeelding tegoed: Sony)

Ik ben waarschijnlijk het soort speler dat de meeste hardcore SoulsBourne-fans als een reis beschouwen. Ik roep op, ik bekijk video’s, controleer walkthroughs, en als er een exploit of kaas is, kun je maar beter geloven dat ik door welke storing dan ook in de Matrix heen ga die de FromSoftware-architecten hebben achtergelaten. Vooral Demon’s Souls zit vol met mogelijkheden om het spel te spelen, en de nu oude forums uit het 2009-tijdperk die het voor het eerst allemaal uit elkaar hebben gehaald, zijn bezaaid met discussies over waar een baas je niet kan raken, of hoe je een gebied kunt bereiken vroeg om een ​​cruciaal stuk uitrusting te krijgen. En hoewel de PS5-remaster misschien een 4K-laag van moderne, mooie looks toevoegt, zal het een kernonderdeel van het spel wegnemen als het die glitches wegneemt, ongeacht of ze daar zouden moeten zijn of niet.

Op de eerste dag.

Ik speel momenteel Demon’s Souls op PS3 ter voorbereiding op de PS5-remake en het is een fascinerende speurtocht door een digitaal verleden. Zowel in termen van de forums en platforms die worden gebruikt om over de game te praten, als om mensen voor het eerst de fijne kneepjes van een Souls-game te zien ontrafelen. Een ding dat veel voorkomt – onder de argumenten of Crescent Falchion of Kilij het betere zwaard is, of wat de beste route is om door het spel te gaan, zijn glitchy-oplossingen voor grote problemen. Deze vroege spelersbasis vertrouwde op alles wat zou kunnen helpen en voor elke langdurige discussie over hoe je het beste een bijzonder lastige baas kunt opnemen, is er altijd een bericht waarin terloops iets wordt vermeld als het feit dat je van een klif kunt springen en een lastige vijand je zal volgen en dood gaan.

Krijg de beste PS5-deals voordat iemand anders!

We sturen je pre-ordergegevens en de beste PS5-deals zodra ze beschikbaar zijn.

Herinner me Stuur me details over andere relevante producten van Gamesradar en andere Future-merken Stuur me details over andere relevante producten van derden Geen spam, dat beloven we. U kunt zich op elk moment uitschrijven en we zullen uw gegevens nooit zonder uw toestemming delen.

Lees verder  Fallout 4 legendarische en unieke wapens en pantsergids

Het is een probleem en een oplossing waar ik ongeveer 30 uur later op vertrouwde. Ik begreep het World Tendency-mechanisme niet helemaal – een manier om niveaus aanzienlijk te veranderen door je acties, wat de game nauwelijks uitlegt – ik heb per ongeluk het Shrine of Storms-niveau omgedraaid (of 4-1 aan zijn vrienden) wat een volledige zwarte wereldneiging wordt genoemd. Dit is over het algemeen slecht en levert betere beloningen en uitrusting op, maar ook meer en hardere vijanden. In mijn geval was dat een personage genaamd Satsuki, die verscheen als een zwart fantoom en me meteen aanviel zodra ik spawnde. Omdat hij me insta-vermoorden kon, werd het level effectief uitgeschakeld en een tijdje overwoog ik om het spel helemaal te verlaten – geen enkele hoeveelheid uitrusting, nivellering of geduld kon hem verslaan. Mijn beste wapens hebben zijn gezondheid in nauwelijks zichtbare fracties afgebroken gedurende 20 minuten pogingen om hem aan te pakken, terwijl hij insta-genezen en me kon beëindigen met een niet-geblokkeerde treffer. Ren echter langs hem heen en gooi jezelf van een klif en hij volgt, sterft en lost het probleem op.

Het grootste deel van mijn playthrough tot nu toe is in sommige gebieden gevormd door hier en daar door een spleet te glippen om een ​​voordeel te behalen. Ik ben naar een kleine, iets verhoogde vloersteen gerend om een ​​heuvel op te glijden en vroeg een nuttig wapen te pakken. Twee van de zeven bazen die ik tot nu toe heb verslagen, zijn gevallen dankzij zeer nauwkeurige kennis van waar ze me niet kunnen raken. Ik heb snelkoppelingen gebruikt waarbij ik in de lucht moest springen om een ​​verre richel op te vangen die me achter de slechteriken draagt. Er zijn maar een beperkt aantal mogelijkheden om dit soort dingen te doen, maar in een serie waarin tientallen uren op dezelfde gebieden voor middelen en vooruitgang worden geslepen, is niet ongebruikelijk, elk klein beetje helpt.

(Afbeelding tegoed: Sony)

En daarmee duidelijkheid

Ben ik er trots op? Eerlijk gezegd kan het me niet schelen. Ik kwam barrières tegen, ik vond een manier om ze te verwijderen. Het is misschien niet zoals de ontwikkelaar het bedoeld heeft. Er is een interessant gebrek aan giftigheid in alle oude discussies: niemand veroordeelt of hekelt iemand, ze zijn gewoon dankbaar voor de hulp en blij om vooruitgang te boeken in een spel dat op dat moment niemand begreep. Vaak wegen de chats de opties af, praten mensen over wat ze hebben gedaan en iedereen die een exploit heeft gebruikt, vermeldt hoe ze het de volgende keer willen aanpakken nu ze ervaring hebben.

Lees verder  WWE 2K22 releasedatum, selectie, PS5 en Xbox Series X verlanglijst, hoes en alles wat je moet weten

Het enige wat een glitch lijkt te doen, is een diepere liefde voor het spel bevorderen door een hobbel in de weg glad te strijken die de reis dreigde te stoppen. Het is een wereld verwijderd van de rare, soms passieve agressieve machismo-bullshit die in discussies rond de games die erop volgden, sloop – dat ietwat griezelige oordeel dat, als je NG + niet hebt voltooid met een pantserloze build die het moeilijkst hanteerbare wapen hanteert, eerlijk echt gespeeld?

(Afbeelding tegoed: Sony)

Ik begon met de eerste Dark Souls, dus dit is mijn eerste keer dat ik Demon’s Souls speel. Mijn liefde voor de serie, en de reden waarom ik nog steeds speel, werd enorm geholpen door alles wat ik kon vinden om me te helpen meer te zien. Ik heb oorspronkelijk uren besteed aan het proberen om de skeletten in Firelink Shrine aan te pakken, in de overtuiging dat, van wat ik had gehoord, het spel gewoon zo moeilijk bedoeld was. Uiteindelijk gaf ik toe, zocht ik het op en ontdekte een bijna unanieme mening dat het enige dat je nooit, nooit probeert te doen, is door het kerkhof te gaan voordat je een hoop hebt opgetild. Het veranderde de manier waarop ik de serie volledig benaderde. Ik verken, ik snuffel rond, ik zie wat ik voor mezelf kan uitwerken, maar zodra ik het gevoel heb dat ik tegen een muur sta, zoek ik dingen op omdat ik er zo veel mogelijk van wil zien.

Deze keer zal er met Demon’s Souls op PS5 een hele nieuwe generatie spelers zijn die voor het eerst het web van progressie en begrip van een Soul-game ontdekken. En waarschijnlijk een paar meer spelers dan normaal die het misschien niet hebben geprobeerd, ware het niet voor de gebruikelijke slankere keuzes van een console-lanceringsopstelling. Voor velen zal het weer net als 2009 zijn als de Klasse van 2020 de wegen van deze nieuwe, oude wereld leert kennen. Die glitches maken net zo goed deel uit van de leercurve en ervaring als elke walkthrough, en als de nieuwe game ze verwijdert, zal het er iets minder echt voor zijn. Het zal de weg een beetje minder soepel laten voor mensen die anders misschien beseffen dat ze houden van wat ze zien en misschien meer willen bekijken.

Lees verder  Hoe groot is de Xbox Series X? Een nadere blik op de afmetingen van de next-gen console van Microsoft